Zaterdag hebben WB en Fortuna Sittard in een onderling duel op de Freethiel, 2-2 gelijk gespeeld. Het eerste half uur viel er maar weinig te beleven en, net zoals Stijn De Wilde afgelopen dinsdag met Hamme, was het wederom een oud-speler van WB die revanche mocht nemen op enkele gewezen ploegmaats. Harrie Gommans kopte met de 30ste minuut in zicht knap een hoekschop van Dias binnen. Dit openingsdoelpunt was het startsein voor een prettig slotkwartier van de eerste helft. Een kleine 10 minuten later knalde tester Benmeziane tegen de paal en de goed gevolgde Kristof Snelders kon in de herneming scoren. Amper 3 minuten verder bewees aanwinst Seoudi dat hij met het kopje over weg kan en, net zoals tegen STVV, maakte hij een prima treffer met het hoofd. Toch kon WB de 2-1 voorsprong niet tot aan de rust bewaren, want onze landgenoot Marc Wagemakers bracht op slag van rust de 2-2 op de bordjes. Einde van een aarzelend begonnen, maar pittig eindigend eerste bedrijf.

Aan de rust bleven Lardenoit en Snelders in de kleedkamer, Verwilligen en Da Silva waren hun vervangers. Waasland-Beveren stak een tandje bij en Fortuna kreeg het bijzonder moeilijk, maar tot grote en uitgesproken doelkansen kwam de thuisploeg niet. Met nog een kwartier te gaan voetbalden onze Noorderburen zich opnieuw beter in de match en Clepkens moest zelfs nog een keertje handelend tussenkomen om winst van de Limburgers te verhinderen. Het bleef uiteindelijk bij een billijke puntendeling. Bij de voorbeschouwing over het hoofd gezien, maar in de ploeg bij Sittard speelt nog een tweede landgenoot met naambekendheid nl. Timothy Dreesen (ex-Lierse en Club Brugge). Bij WB maakte de Franse tester Benmeziane Samir in de aanval geen onaardige indruk. Altijd lastig om een tester in één wedstrijd of een gedeelte daarvan te beoordelen (de match op St.-Antonia vrijdag reken ik even niet mee) en daarom zou ik zeggen : nog even proberen dinsdag tegen Ronse.