Na een matige eerste helft, mocht WB met een 1 – 0 ruststand naar de kleedkamers. Nochtans kwam de thuisploeg vroeg in de wedstrijd en na een aanval uit het boekje, al na 8 minuten op voorsprong. Via Van Minnebruggen en Masureel werd Onana bereikt die zorgde voor de 1 – 0. Zonder veel gevaar te creëren bleef WB makkelijk overeind, maar op het halfuur staken de bezoekers de neus aan het venster. Tweemaal moest doelman Sam Vermeylen attent ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen.

In de tweede helft waren het opnieuw de bezoekers uit Ronse die het best van start gingen met al onmiddellijk een bal tegen de paal van Cremers. Het doelpunt viel echter aan de overkant. De vaak bekritiseerde Masureel stak in de 54ste minuut al zijn frustraties in een trap vanop 20 meter die onhoudbaar in de kruising belandde. Tien minuten later schotelde Verhoeven met een prima voorzet de 3 – 0 op het hoofd van Onana, maar diens kopbal ging rakelings over. In de 82ste minuut was er voor het laatst opschudding toen na een hoekschop voor WB eerst Verhoeven en in de herneming Espinal tegen de lat kopten. Het voorgerecht was eetbaar, maar hopelijk zal de hoofdschotel morgen wanneer Genclerbirligi op bezoek komt, toch iets meer gekruid zijn.