StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal IS DIRK GEERAERD OP WEG NAAR EEN TYPEPLOEG ?

Om 19.30 uur speelt WB een interessante oefenpartij tegen het Turkse Genclerbirligi. De meeste vriendschappelijke wedstrijden hebben voor een trainer vaak uiteenlopende belangen. Zien hoe zijn spelersgroep de zware trainingsarbeid verwerkt, inoefenen van automatismen en standaardsituaties, het verder ontdekken van nieuwe spelers en het enigszins beoordelen van testers, het is slechts een bescheiden greep uit de vele aandachtspunten waaraan de coach belang zal hechten. Voor spelers daarentegen zijn zulke oefenpotjes dikwijls een welgekomen afwisseling op de net geciteerde saaie en fysieke afmatting van de dagelijkse sleur op training.

Vanavond krijgt de spelersgroep van WB alleszins een interessante tegenstander voorgeschoteld. Het Turkse Genclerbirligi heeft met Azofeifa en Joachim Mununga 2 spelers in huis die kunne voetballen en die de Belgische competitie kennen. De eerste verdiende zijn sporen bij Gent, de tweede wekte buitenlandse belangstelling in dienst van KV Mechelen. De Turken speelden de voorbije dagen in Leuven (2-4 winst), terwijl tegen Anderlecht en afgelopen weekend tegen Lokeren, telkens met 1-0 werd verloren.

In de wetenschap dat nog zeker één, misschien zelfs 2 spelers de al ruime kern van WB zullen komen versterken, is het wellicht nog te vroeg om aan een typeploeg te denken, maar toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat er in het elftal van WB dat straks aan de aftrap verschijnt tegen Genclerbirligi, meer fanionspelers zullen zitten dan in de ploeg die gisteren vertrok tegen Ronse. De invallers Seoudi en Verbiest en de vertrekkers Masureel en Doumbia, hebben ongetwijfeld om uiteenlopende redenen hun plaats in het elftal dat vanavond aan de wedstrijd begint. Tester Espinal zien we waarschijnlijk niet meer terug in een shirt van WB, want hij kon gisterenavond onze technische staf tegen Ronse, naar verluidt niet overtuigen. Voor veel supporters verdiende gisteren Sambou op het middenveld, opnieuw een eervolle vermelding, maar die werd naar verluidt niet gedeeld door trainer Geeraerd die vond dat de Senegalees vaak te lateraal speelde. Kortom, gelukkig zitten er elke wedstrijd een leger trainers in de tribune, want anders zou het voetbal best saai zijn.

Patrick Van Wesemael.