Deze wedstrijd zou absoluut niet hebben misstaan op de affiche van 6 augustus tijdens de fandag, maar het pronkstuk uit de vele voorbereidingswedstrijden van WB, werd uiteindelijk een spektakelstuk van de bovenste plank. WB en Genclerbirligi zijn er inderdaad in geslaagd de toeschouwers een wedstrijd aan te bieden met een bijzonder hoge amusementswaarde. Al na 5 minuten kwam WB, tegen alle verwachtingen in, op 1 – 0. Van Hoey vanop zijn rechterflank met een prima voorzet en even koelbloedig als knap binnengekopt door Onana. De bezoekers die vanaf het eerste fluitsignaal de bal verbluffend vlot lieten circuleren, kwamen omstreeks het kwartier tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar eerst stond Van Hoey goed in de weg en even later bewees Clepkens voor de zoveelste keer uit het betere keepershout te zijn gesneden. De thuisploeg repliceerde met een tweetal in opbouw bijzonder mooie aanvallen, maar eerst De Silva (schot over) en Diallo konden niet tot scoren komen. Na 35 minuten brachten de Turken de stand in evenwicht. Een voorzet werd centraal door een drietal spelers van WB gemist en de aalvlugge Hursut bedankte met de gelijkmaker. Snelders pakte nog uit met een soort vluchtschot dat vanuit de staantribune bekeken niet eens ver naast ging, maar na een uiterst genietbare eerste helft waarin de thuisploeg het leder meermaals goed rondtikte, gingen beide ploegen bij een 1 - 1 ruststand richting kleedkamers.

Wie dacht dat we van WB-zijde het beste hadden gezien en een terugval vreesde in het tweede bedrijf, sloeg de bal helemaal mis. Alle pogingen opsommen na rust zou overdreven veel leesvoer opleveren en daarom beperken we ons tot een bescheiden greep. Omstreeks de 55ste minuut nam Paulussen een voorzet over van Diallo en vervolgens schotelde alweer Van Hoey een open kopkans voor aan Kristof Snelders, maar telkens lag de Turkse doelman goed in de weg. In die tweede helft was er een opvallende rol weggelegd voor Diallo die op de linkerflank zijn duivels bleef ontbinden en het de bezoekers ontzettend moeilijk maakte. De wedstrijd bleef boeien en vijf minuten voor tijd had Snelders de 2 – 1 aan de voet, maar hij koos de voor de doelman gemakkelijkste hoek. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Seoudi rakelings naast. Ook invaller Vervaet was met de kop nog dichtbij de 2 – 1, maar het bleef uiteindelijk bij de stand die al na 45 minuten was bereikt. WB kan alvast tevreden en fier terugblikken op een knappe match tegen een vooral in de eerste helft prima voetballend Genclerbirligi.