StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Didier moet Gommans doen vergeten.
Dat de basisplaatsen bij WB dit seizoen duur worden, is hier al eens eerder geopperd. De nieuwe aankoop van de 27-jarige Fransman Sébastien Didier, moet die stelling nog meer kracht bijzetten en wellicht eindigt hier het verhaal niet. Het is niet denkbeeldig dat de Senegalese tester Sambou alsnog een voorstel krijgt om het eens een jaartje op de Freethiel te proberen. Het is zeker geen prioriteit voor de ambitieuze tweedeklasser, want uitgerekend op zijn positie, heeft WB wel enkele sterke paarden lopen.

Sébastien Didier moet dus proberen, samen met Mickael Seoudi, het gebrek aan gestalte bij onze pocketspitsen Onana, Snelders en De Silva, te compenseren en met zijn 1.96 meter moet dat mogelijk zijn. Via via vernam ik van een Turnhout-supporter dat Didier een technisch vaardige en beweeglijke spits is die volgens deze Turnhout-bron een grote kans maakt op een basisplaats, een eer waaraan betrokkene twijfelt of die voor Da Silva (een andere speler van Turnhout die naar de Freethiel werd getransfereerd), is weggelegd.

Didier scoorde afgelopen seizoen 10 doelpunten en werd door Turnhout opgemerkt toen hij bij streekgenoot Dessel vlotjes de weg naar de netten vond. Zijn overgang hing al een tijdje in de lucht, want beide clubs bereikten eerder al een akkoord en Didier trainde al enkele dagen niet meer mee met derdeklasser Turnhout.Van Sébastien wordt verwacht dat hij beter doet dan de Nederlander Harrie Gommans die vorig seizoen om uiteenlopende redenen geen vaste stek in het fanion kon bemachtigen. Hem doen vergeten mag in geen geval negatief worden opgevat, want spelers die in gezamenlijk overleg hun geluk elders mogen zoeken, wensen wij steeds het allerbeste toe en het doet ons dan ook deugd dat Harrie afgelopen zaterdag met Fortuna zichtbaar zijn draai heeft gevonden bij zijn nieuwe werkgever en een knappe goal scoorde.

PVW.