StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tijd om wonden te likken.
Vriendschappelijke wedstrijden ! In voetbalarme tijden zien we er hoopgevend naar uit om de nieuwe spelers te leren kennen en onze toogcapaciteiten weer wat aan te scherpen. Maar net zoals supporters vaak al te veel belang hechten aan zo’n (qua resultaat in ieder geval) waardeloze partij, blijken ook de spelers zelf soms het resultaat van een oefenmatch zwaar te overschatten en tot welke waanzinnige daden dat kan leiden/lijden, mocht onze peter Kristof Snelders zaterdagavond aan den lijve ondervinden. Nadat er was gefloten voor buitenspel, vond een speler van de thuisploeg het nog nodig om met beide voeten vooruit in te hakken op de enkel van Kristof die deze onverantwoorde tussenkomst betaalde met een enkelbreuk. Revanche voor een onschuldig duel tussen Sebastien Didier en de doelman van Racing dat zich iets eerder in de partij had afgespeeld en waarbij de Mechelse sluitpost per brancard afgevoerd moest worden en voor verdere verzorging naar het ziekenhuis werd overgebracht. Wellicht niet, maar dat de gemoederen door dit ongewild incident plots een stuk werden opgehitst, zullen de supporters die de wedstrijd bijwoonden, niet tegenspreken.

Zaterdagavond nog belde ik onze peter om hem ons medeleven namens supportersclub Den Belly’s over te brengen, maar aanvankelijk nam Kristof niet op. Even later belde hij zelf terug toen hij in een Mechels ziekenhuis net was opgehaald door vader Eddy. Uiteraard was hij aangeslagen, maar de pijn en de afschuw ten opzichte van de speler die de breuk veroorzaakte, moesten het onderspit delven voor het pijnlijke besef van een lange revalidatie. Kristof zal eerstdaags door Dr. De Clerck in Antwerpen worden geopereerd en er moet toch met een afwezigheid van een kleine drie maanden rekening worden gehouden.

Ontzettend jammer voor Snelders die klaar was om met WB vanaf het eerste moment te helpen bouwen aan een schitterend seizoen. In de voorbije oefenmatchen bleek de neus voor goals van Kristof, nog niet geheel snotvrij te zijn, maar hij was overal present, trapte en kopte vanuit alle hoeken op doel en het was een kwestie van frisheid die hem van meerdere doelpunten hield. Nogmaals veel sterkte Kristof om deze tegenslag te verwerken, maar aan je terugkomen twijfelt geen mens en het positieve aan zulke nare ervaringen is dat een mens dikwijls sterker terugkeert.

* Selectie KV Mechelen nieuwe tegenstander galamatch fandag.
Het organiseren van een galawedstrijd ter gelegenheid van de fandag op 6 augustus, is (en nu druk ik mij nog heel vriendelijk uit) niet van een leien dakje gelopen. Aanvankelijk zou een selectie van PSV de fandag komen opvrolijken, maar die trip werd enkele weken geleden door PSV onverwachts afgeblazen. Met een delegatie van NAC-2 werd alsnog overeenstemming bereikt om deze leemte op te vullen, maar dat zou achteraf gezien om veiligheidsredenen, geen al te best idee zijn. Uiteindelijk kon nu met KV Mechelen een akkoord worden gesloten. De mannen van Marc Brys spelen komende vrijdag 5 augustus tegen Anderlecht en een selectie van jongens die vrijdag voor de match tegen de Brusselaars nipt uit de boot vallen, aangevuld met revaliderende spelers en enkele beloften, zullen zaterdag proberen hun beste beentje voor te zetten op de Freethiel. Aanvang van WB-KV Mechelenn is om 20.30 uur.

PVW.