Op een fandag zou men verwachten dat de spelers bereid zijn tot een extraatje voor de supporters, maar niets daarvan zaterdagavond op de fandag van Waasland-Beveren. Er rustte overigens al vanaf het begin een vloek op deze galawedstrijd, want aanvankelijk zou een selectie van PSV de fandag komen opvrolijken, maar die werd een tweetal weken geleden plots afgeblazen door de Eindhovenaren. Het alternatief was Nac Breda 2, maar dat alternatief was een kort leven beschoren toen bleek dat hieraan een scherp veiligheidskantje zat. Dan maar een selectie van KV Mechelen als een soort wederdienst, want een paar jaar geleden had het toenmalige KSK Beveren de Mechelaars al eens uit de nood geholpen toen, eveneens om veiligheidsredenen, ik meen het NEC van Bjorn Vleminckx, niet welkom was voor de ordehandhavers uit het Mechelse. Enfin, een voorgeschiedenis die meer inhoud heeft dan het wedstrijdje van gisterenavond.

Uit de eerste helft moeten we een knappe rush onthouden van nieuwkomer Didier die vanop eigen helft vertrok, een handvol bezoekers omspeelde en nog bijna scoorde ook. Een publieksnummertje van Seoudi die in één beweging 2 Mechelaars door de benen speelde, werd eveneens hoog gequoteerd door de thuissupporters. In het slot van de eerste helft zette Coulibaly de Maneblussers op 0-1.

In de tweede helft werd er heel wat gewisseld en was het diezelfde Coulibaly die zijn ploeg naar 0-2 tilde. Seoudi had echter in de 90ste minuut nog een goal in petto die eigenlijk niet paste in het décor van de wedstrijd. Met een prachtige overhoekse kopbal zorgde Mickael voor de aansluitingstreffer, maar die kwam uiteraard te laat om het resultaat nog te wijzigen. Te onthouden verder de goeie invalsbeurt van Kielo-Lezi die met een aantal leuke bewegingen, de morrende thuisaanhang toch enigszins kon vermaken.

Opstelling Waasland-Beveren :
In Doel Clepkens,
verdedigers: Masureel,Lardenoit,Verbiest en Diallo.
In het middenveld: Paulussen, De Silva, Van Damme en Seoudi.
In de spits: Onana en Didier.
Bij de rust is Clepkens vervangen door Vermeylen, in de 62ste minuut worden Dialo, Masureel en Didier vervangen door: Van Hoey, Van Minnebruggen en Kielo Lezi.
In de 75ste minuut worden Paulussen, Verbiest en De Silva vervangen door Da Silva, Doumbia en Jacobs.
In de 80ste minuut worden Onana en Van Damme vervangen door Verwilghen en Verhoeven.