Donderdagavond heeft Waasland-Beveren in een zeer matige wedstrijd en voor niet meer dan een handvol toeschouwers, met 2-1 gewonnen van bevorderingsclub Gent-Zeehaven.
De wedstrijd die aanvankelijk voor de beloften was voorzien, werd gespeeld in het Puyenbekestadion te Sint-Niklaas.
Bij WB ontbrak Diallo (interland verplichtingen met Guinea, 0-0 tegen Gabon), terwijl Onana, Verhoeven, Doumbia, Bou-Sfia en Jacobs, wedstrijdritme mochten opdoen met de beloften die omstreeks hetzelfde tijdstip op een bijveld van de Freethiel tegen de reserven van Beerschot aantraden. De beloften van WB wonnen overigens met 2-1 van Beerschot en Verhoeven en Onana hadden de eer de heroptredende Stijn Stijnen te passeren.

De bezoekers uit Gent zorgden voor het eerste gevaar uit de wedstrijd, maar Clepkens lag tweemaal prima in de weg. Bij het verstrijken van het eerste kwartier kwam WB op 1-0. Kielo-Lezi stuurde Mike De Silva in het straatje en de van Tienen overgenomen speler bleef koelbloedig. Na 26 minuten kwamen de Gentenaren langszij en dit zonder een kans weg te geven. Clepkens reageerde totaal foutief op een lange bal die hij met alle gemak had kunnen ontzetten, hetzij met het hoofd, hetzij met de voeten en Deglas nam het onverhoopte geschenk in dank aan. Opmerkelijk voorval in de 37ste minuut, want duwen en schoppen tussen Joachim Van Damme en een speler van Gent-Zeehaven, leverde voor beiden een rode kaart op.
De wedstrijd kabbelde naar de rust toe en enkel Seoudi en De Silva ontstegen bij momenten de grijze middelmaat.

Toen de scheids voor de rust floot, stapte Dirk Geeraerd op hem af met de vraag om de tweede helft opnieuw 11 tegen 11 te spelen en zijn verzoek werd aanvaard.
Het was Jan Masureel die zijn vertrouwde stek als rechtsachter innam waardoor Van Minnebruggen centraal op het middenveld belandde en Van Hoey als linksachter ging postvatten. Halverwege de tweede helft nam WB opnieuw afstand van het elftal van Chris Andries. Seoudi dwong een bezoeker tot handspel in de zestien en Michaël Clepkens liet de kans om zijn misser goed te maken vanop de strafschopstip, niet liggen. De score bleef ongewijzigd (2-1), maar het zal komende woensdag 17 augustus in Woluwe, veel beter moeten om punten te oogsten. De spelers gaven een wat lome indruk, maar anderzijds kan ik er mij wel iets bij voorstellen dat, het accident van Kristof Snelders in het achterhoofd, spelers onbewust een beetje met de handrem op spelen om geen onnodig blessureleed op te lopen zo kort voor de competitiestart.

Opstelling WB eerste helft :
Clepkens, Van Minnebruggen, Lardenoit, Verbiest, Van Hoey, Kielo-lezi, Van Damme, Paulussen, De Silva, Seoudi en Didier.
60ste minuut : Vervaet komt in de plaats van Matti Van Minnebruggen.
75ste minuut : Paulussen en De Silva worden vervangen door Jasper Sulmon (jeugdspeler) en Clemente Alonzo (tester beloften Beerschot).