StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SKB boert prima.
Vorig weekend onderstreepte SKB zijn ambitie door in de Beker van Oost-Vlaanderen de maat te nemen van Beervelde B. Het werd een vlotte 0-4 uitzege. Dit weekend staken de mannen van Wim Hofkens en Tonyy Herreman nog een tandje bij . Op eigen terrein (bijveld van Nieuwkerken) werd Destelbergen met 5-0 wandelen gestuurd. Geen idee hoeveel keer men moet winnen in de provinciale beker om volgend seizoen te mogen deelnemen aan de Beker van België, maar SKB is alvast goed op weg om al meteen in het jaar van de opstart, ophef te maken. Proficiat mannen !

* Gervinho maakt opgemerkt debuut in Premier League.
Hij maakte een prima debuut in de Premier League, maar het duurde slechts iets langer dan een uur. Zonder dat Arsenal de pannen van het dak voetbalde, had de van Rijsel overgekomen Gervinho, in nagenoeg elke aanval van Arsenal een voet. Sportin Telenet-kommentator Guy Polspoel sprak zelfs van een opgemerkt debuut, maar iets voorbij het uur raakte Gervinho betrokken in een incident met de niet onbesproken Barton. Toen de Ivoriaan recht krabbelde nadat hij ten val was gebracht, verkocht hij volgens de ene een vuistslag, volgens Guy Polspoel een oorveeg, aan Barton. Resultaat : beide spelers met rood naar de kleedkamer en ik neem aan dat ze geen warm water nodig hadden. Sportief wacht “onze” Gervinho een grote toekomst in de Premier League afgaande op zijn kennismaking met de Engelse eerste klasse die +- een uurtje duurde, maar aan het temperament zal Wenger nog wel effe moeten schaven en het is zeer de vraag of hij er zal in slagen de vurige Ivoriaan te temmen. Maar voetballen, dat kan de gewezen KSKB’er als geen ander en het zijn dit soort attractieve parels die volk naar de stadions lokken.

* Beloften openen morgen hun seizoen.
Vanavond tonen onze beloften hopelijk het goede voorbeeld voor het fanion. Om 20 uur spelen de mannen van Bart Leemans hun eerste competitiewedstrijd op Puyenbeke en WS Woluwe is uiteraard de eerste tegenstander. Gezien de ruime A-kern waarover Waasland-Beveren momenteel beschikt, kan Leemans in principe beroep doen op heel wat spelers die dat weekend uit de boot vallen voor het fanion. Verwacht wordt dat de doublures van WB voldoende gewapend zijn dit seizoen om een mooi parcours neer te zetten. Het is ook dit seizoen mijn bedoeling om zoveel als mogelijk info te brengen over de verrichtingen die de jongens van Bart Leemans op de mat leggen, want het is altijd leuk enigszins een idee te hebben van wie zijn neus aan het venster van de eerste ploeg steekt. Ik hoop daarom op een goeie samenwerking met de mensen die voor de doorstroming van de betreffende info moeten zorgen. Alvast een schitterend seizoen toegewenst voor Leemans en zijn mannen.

PVW.