StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Alert zijn, maar van de eigen mogelijkheden uitgaan.
Om 20 uur vanavond begint WB in Woluwe aan zijn eerste competitiematch van de jaargang 2011-2012. Het kan onvoldoende worden benadrukt hoe belangrijk een goeie start nemen is en in dat opzicht is de wedstrijd Woluwe-WB er eentje waar wel eens een addertje onder het gras zou kunnen zitten.

Qua sportieve mogelijkheden is WB vanavond torenhoog favoriet. De clubleiding deed zijn stinkende best om in het tussenseizoen de spelersgroep in de breedte, maar toch ook wel kwalitatief, te versterken. Met Seoudi, De Silva en Didier, werden 3 spelers ingelijfd die vorig seizoen samen goed waren voor 32 goals. Als de onbekende faktor Hervé Onana, doet waarmee hij in de voorbereiding goed bezig was (onopvallend aanwezig zijn en scoren), zou de productie van genoemd kwartet wel eens behoorlijk kunnen oplopen. Onana is niet de spits die een verdediger 90 minuten lang het leven zuur maakt, maar geef hem een halve kans en hij profiteert optimaal. Hopelijk komt er snel een antwoord op de vraag hoe Hervé het weinig spelen de voorbije 2 seizoenen, heeft verwerkt. Mij zal het vooral benieuwen hoe de mannen van Dirk Geeraerd zullen omgaan met de druk die zowel van binnen als van buiten de club, is ontstaan door enerzijds de knalprestatie van vorig seizoen en anderzijds het goed inkopen. In het overvolle oefenprogramma kon WB slechts zelden overtuigen. Enkel tegen de nr4 van de Turkse eerste klasse Genclerbirligi, werd bij momenten weergaloos gevoetbald.

Toch zal WB straks vanaf het begin bij de les moeten zijn. Heel wat supporters zien de wedstrijd in het Brusselse als “een verplaatsing naar de kampioen van derde klasse”, maar nog voor het die kampioenenstatus had aangenomen, presteerde de club het wel om in de Beker van België Sporting Lokeren in de vierde ronde (eerste ronde waarin de eersteklassers hun intrede maken), te wippen. Toeval was het niet, want Woluwe zou later dat seizoen dus de kampioenstitel behalen in 3b. Een spectaculaire ploeg is Woluwe niet, maar wel een collectief sterk geheel met de klemtoon op het defensieve gedeelte. Met die ingesteldheid zal de thuisploeg zeker aan de wedstrijd beginnen. Alles netjes gesloten houden en loeren op die paar kansen die er in elke match wel uit de lucht vallen. Tegen dit soort ploegen op achterstand geraken, kan dodelijk zijn. Het advies is dus : alert zijn, maar van de eigen mogelijkheden uitgaan en vooral trachten Sebastien Dufoor uit de beurt van Clepkens te houden.

* Enkele rechtzettingen :
Het is altijd prettig (klinkt misschien raar) om reacties van lezers te krijgen, zelfs al betreft het correcties. Zo merkte Johan Van Goethem volkomen terecht op dat Barton aan het duel met Gervinho, slechts geel had overgehouden en niet rood zoals ik had vermeld en volgens de spelregels terecht was geweest.
Er kwam ook reactie uit de Berchem-hoek en niet van de minste. Coach Bart Selleslags liet weten dat de 3-0 nederlaag in Hamme voor de Beker van België afgelopen zondag, minder kansloos was dan de naakte cijfers laten uitschijnen. Het siert Bart dat hij na deze overdreven cijfers de moeite neemt om zijn visie op de feiten te geven. Een dergelijke reactie geeft mij alvast het gevoel dat sommige trainers zich niet als een passant beschouwen in een vereniging maar het door dun en door dik opnemen voor hun club en zo zien we het graag. Clubliefde, het blijkt geen ijdel begrip ! Bedankt Bart voor je gewaardeerde reactie.

PVW.