StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal EMMANUEL SARKI KOMT RECHTERFLANK VERSTERKEN.

Hij legde dinsdag medische testen af en speelde gisterenavond al meteen met de reserven op Puyenbeeke tegen Woluwe. Emmanuel Sarki is zijn naam en deze 24-jarige Nigeriaan is geen onbekende op de Belgische velden. Vorig seizoen voetbalde Emmanuel in de Israelische eerste klasse bij Ashdod, maar daarvoor zat een driejarig hoofdstuk (kan ook iets langer zijn) Westerlo. De goede contacten tussen Westerlo en het steenrijke Chelsea, brachten Sarki naar het Kuipke. Omdat Sarki bij Westerlo op rechts een onderling duel moest uitvechten met Dirar en deze laatste aan het langste eind trok, lukte het Emmanuel niet een vaste basisplaats af te dwingen, maar hij verzamelde toch heel wat caps voor het team van Jan Ceulemans.

Alhoewel een ander type dan Kristof Snelders (Sarki is eveneens klein van gestalte en moet het meestal hebben van een snedige dribbel), zal het wel de bedoeling zijn om de Nigeriaan uit te spelen op de positie van Snelders zolang deze met zijn enkelblessure noodgedwongen langs de kant moet blijven. Enerzijds sneu voor onze peter Kristof, maar anderzijds een eer voor Snelders dat de club onmiddellijk op zoek is gegaan naar een kwalitatief goeie vervanger en niet heeft gekozen voor een interimmer in eigen ruime kern.

Het gebeurt wel eens vaker dat een speler die een dijk van een wedstrijd speelt, in het notaboekje verdwijnt van de trainer op de andere bank. Een tweetal jaar geleden tijdens Roeselare-Westerlo, speelde om de woorden van Dirk Geeraerd te gebruiken “Sarki op zijn eentje de broek uit van Roeselare”. Het is misschien wat laat, maar 2 jaar later wordt Emmanuel beloond voor die sterke wedstrijd, of hoe men als speler nooit te vroeg de moed mag opgeven. Gisterenavond debuteerde Sarki met de beloften tegen Woluwe en het was uit een van zijn gevreesde voorzetten dat een speler van Woluwe de bal in eigen doel schoot. Van Harte welkom Emmanuel op de Freethiel en hopelijk kan je in de sporen treden van een voorganger met dezelfde voornaam, ook Afrikaan met intussen een verleden in de Premier League. Eboué bedoel ik uiteraard, maar die verhuisde ondertussen naar het Turkse Galatasaray.

PVW.