Een dik kwartier, met name bij het begin van de tweede helft, heeft WB zijn supplematie met de tegenstander moeten delen. Woensdagavond hebben de mannen van Dirk Geeraerd, David Penneman en laat er ons gerust ook Danny De Maesschalck bij noemen, op een bijzonder overtuigende wijze afstand genomen van Woluwe. De 1-3 eindstand kon indien de ingevallen Kielo-Lezi een beetje beter bij de les was geweest, zelfs een stuk hoger zijn opgelopen.

Om aan te tonen dat zo’n eerste uitzege bij aanvang van een nieuw seizoen geen evidentie is, deze sprekende cijfers die probleemloos uit het hoofd werden opgesomd door Geert De Vreese : seizoen 1992-1993 Luik – Beveren 1-2 met goals van Souleymane Oulare en Maurice Van Ham. Of Beveren toen met zoveel zwier aan de wedstrijd in Luik begon als WB gisterenavond in Woluwe, kan ik mij niet meer herinneren, maar de start die onze jongens woensdagavond namen, was verschroeiend en indrukwekkend. De ene na de andere aanval kwam als vanzelfsprekend op het doel van de tegenstander aanrollen en binnen de tien minuten was het prijs. Een uitstekende Hervé Onana nam een voorzet in één tijd aan en knalde de frustraties van 2 seizoenen bankzitten, met een prachtig doelpunt naar de vergeethoek. Een hele opluchting voor Hervé, maar ook voor zijn omgeving die zich benieuwd afvroeg of Onana nu reeds en sowieso in de toekomst, nog dezelfde scherpte voor doel zou kunnen etaleren. Overigens, Geeraerd begon ietwat verrassend met Van Hoey op de bank en Masureel op zijn vertrouwde rechtsachter. Het aanvalsduo bestond uit Didier en dus Onana. WB bleef na die schitterende openingsgoal op zijn elan doorgaan met halve en hele kansen bijeen te voetballen waardoor de gelijkmaker op het kwartier echt wel uit de lucht kwam vallen. Een hoekschop werd door Alexandre Bryssinck binne gekopt. Lang kon de thuisploeg van die gelijkmaker niet genieten, want na 20 minuten lag een prachtige combinatie tussen Didier en Seoudi, afgewerkt door laatstgenoemde, aan de basis van de 1-2. Seoudi stond meesterlijk te regisseren en een bal van de van Doornik overgekomen Fransman werd onder de lat weggehaald door de keeper van Woluwe, een andere poging van Michael strandde op de paal. De 1-2 ruststand was dan ook een te karige beloning voor 45 minuten dominant voetballen van WB.

De bezoekers uit Beveren keerden onherkenbaar terug van de thee en hiermee bedoel ik allerminst de nieuwe uitrusting van WB (volledig geel met blauw rugnummer en rood biesje op de mouwen met naam van de sponsers). Het spetterende voetbal uit de eerste helft leek wel achtergebleven in de kleedkamer en aanvankelijk lukte geen enkele combinatie meer. De bekerploeg en kampioen van derde van vorig seizoen, stak de neus aan het venster en Clepkens moest zelfs handelend tussenkomen. Het altijd zo secure duo Lardenoit-Verbiest gaf vooral bij hoekschoppen een weinig zekere indruk. Op het moment dat werd gevreesd voor de 2-2, nam Onana met een persoonlijke actie alle twijfels weg. Twee man in het bos gestuurd en koelbloedig afwerken, Hervé is back ! De bankzitters Jacobs, Kielo-Lezi en Van Hoey maakten nog hun opwachting, maar dat gaf de score geen ander aanzicht meer. Toch werd Kielo-Lezi nog een tweetal keer kundig vrijgespeeld door een kwikzilvere Onana, maar Jean-Paul zat duidelijk met zijn gedachten nog niet bij het voetbal. Onana toonde dat hij, als het vertrouwen er is, tot meer in staat is dan doelpunten maken en dat biedt perspectief met het oog op een lang seizoen. Een sterke collectieve prestaties dus van WB dat al meteen vanaf de eerste speeldag staat waar het zo graag wil eindigen; bovenaan, maar of het helemaal bovenaan zal zijn of in de top 5, daarvoor is het nog veel te vroeg, want één zwaluw maakt de lente niet. Toch allemaal maar eens gaan kijken naar pagina 542 van de VRT-teletekst.