StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg VOORSPEL BEKERDERBY WAS ZEER MATIG.
Zondagnamiddag heeft WB zich, weliswaar moeizaam, kunnen plaatsen voor de vijfde ronde van de Beker van België en daarin zal het aanstaande zondag 28 augustus om 16 uur streekgenoot Hamme op de Freethiel partij geven.

Tegen derdeklasser Geel-Meerhout waar Daniël Nassen de sportieve touwtjes in handen heeft, voetbalden de Waaslanders voldoende kansen bijeen om een gemakkelijke overwinning te boeken, maar op geen enkel moment kon het spel overtuigen. Een kwestie van onderschatting of het gevolg van de drukkend warme temperaturen, feit was dat WB veel te loom voetbalde waardoor de bezoekers uit Geel geen moeite hadden met het tempo en probleemloos gelijke tred konden houden.

Nochtans kon de wedstrijd voor WB niet beter beginnen. Binnen de 10 minuten stond de thuisploeg op voorsprong dankzij de (het is wel heel vroeg om dit nu reeds te stellen, maar het heeft er alle schijn van), onvermijdelijke Hervé Onana. Voorzet De Silva en Hervé die er als de kippen bij was om binnen te koppen. Hij heeft zijn gestalte niet mee, maar koppen doet hij als de beste. Een vlotte overwinning leek in de maak, maar Waasland-Beveren liet zich daarna vangen aan het tempo van de tegenstander. Door het ontegensprekelijke klasseverschil kwam WB echter aan voldoende kansen om al in het eerste bedrijf de klus te klaren, maar dat het met 1-0 naar de kleedkamer moest, had deels te maken met pech en deels met het missen van een aantal opgelegde doelkansen.

WB, waarbij Lardenoit geschorst en Paulussen lichtgeblesseerd ontbraken, slaagde er niet in na rust het spelbeeld te wijzigen. Geeraerd bracht overigens Kielo-Lezi na rust in de plaats van Didier, maar ook hij kon het tij niet keren. En zolang de tweede en beslissende treffer niet valt, blijft het in zulke wedstrijden bang afwachten op die ene counter waaruit de tegenstander wel efficiënt is. En zo geschiedde ook met als afwerker van dienst Thomas Frederix. Gelukkig ontstond er na de gelijkmaker geen paniek in de WB-rangen, maar met het verstrijken van de minuten, nam de spanning wel, de kwaliteit niet, toe. Met het vooruitzicht van de midweekmatch tegen Brussels, bewees WB zichzelf geen dienst door het op verlengingen te laten aankomen. Omdat WB in de reguliere 90 minuten al zijn wissels had opgebruikt en Geel-Meerhout nog geen enkele vervanging had doorgevoerd, was het toch een beetje bang afwachten wat de extra times zouden opleveren. Maar wat in de wedstrijd zo moeizaam lukte (scoren), gebeurde met sprekend gemak in de eerste verlenging. Eerst devieerde Masureel (op de bank gestart) een voorzet in doel en Onana nam met zijn tweede en WB’s derde goal, alle twijfels weg.

Achteraf bekeken een logische 3-1 overwinning, maar WB haalde nooit het niveau van de competitiematch in Woluwe. Pluspuntjes waren de bevestiging dat Onana de afgelopen 2 seizoenen blijkbaar weinig van zijn tohrinstinct heeft verloren, dat Seoudi vaak in de buurt is als er een goeie actie wordt opgezet en dat WB volgende week zondag de kans krijgt thuis tegen Hamme, de volgende stap te zetten voor een nieuw succesverhaal in de beker. Maar eerst alle aandacht voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen en dat hoofdstuk wordt aanstaande woensdag 24 augustus om 20.30 uur geschreven en krijgt als titel WB-Brussels.

Patrick Van Wesemael.