StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal HET POSITIEVE VAN WOLUWE BEVESTIGEN.

Woensdagavond staat de tweede speeldag in tweede klasse op het programma.
Om 20.30 uur geeft Waasland-Beveren op de Freethiel het Brussels van trainer Michel De Wolf partij. Een wedstrijd met een dubbel gevoel. Als Geeraerd en co spelen zoals op de openingsspeeldag in Woluwe, is een 6 op 6 mogelijk, maar afgaande op de bekermatch van zondag tegen Geel-Meerhout, zal de ploeg een heel stuk scherper voor de dag moeten komen.

Het is nog vroeg op het seizoen, maar het standbeeld dat eind vorig seizoen in Brussels werd opgetrokken voor de wonderbaarlijke comeback die onder Michel De Wolf werd ingeluid (hij bracht Brussels van een uitzichtloze positie terug naar de veilige buik van het klassement), dat standbeeld staat dezer dagen al even te wankelen na de 1-1 tegen Oostende en de 3-1 bekeruitschakeling tegen Doornik het voorbije weekend. Afgaande op de prille geschiedenis tussen beide ploegen, is Brussels zeker niet kansloos woensdagavond. Vorig seizoen speelde het op de elfde speeldag 0-0 op de Freethiel en in de terugronde speelde WB een draak van een match in Brussels die met 3-2 verloren ging.

In het openingsweekend zag het er nochtans lang naar uit dat Brussels de 3 punten thuis kon houden tegen kustploeg Oostende. Siani had voor de 1-0 ruststand gezorgd, maar na 90 minuten stonden de bordjes toch 1-1 gelijk. Dat De Wolf en zijn mannen afgelopen weekend voor de beker in Doornik verloren, zou meerdere tweedeklassers kunnen overkomen, maar het zwaar geblesseerd uitvallen van de van Tienen overgekomen Christophe Nahimana, is een lelijke streep door de rekening van de hoofdstedelingen. Toch is Brussels meer dan enkel Nahimana. Jongens als Siani en de aangeworven ex-Lokerenspits Tambwe, zijn jaarlijks goed voor een mooie productie en hebben de gave beslissend te zijn. Dat de bezoekers op revanche uit zijn na het vroegtijdig verlaten van het bekertornooi, laat zich raden.

Waasland-Beveren maakte het zichzelf in Woluwe gemakkelijk door scherp aan de partij te beginnen, vroeg te scoren, niet te panikeren na de gelijkmaker van Woluwe en onmiddellijk weer de draad op te nemen. Het speelde als een volwassen ploeg die gewapend lijkt wel raad te weten met de vele uitdagingen die als medefavoriet op je afkomen. Zondag tegen Geel-Meerhout was het zwak, maar alhoewel het geen excuus is, telt in de beker alleen doorgaan. Tegen Brussels komen er alvast geen extra times en zal de opdracht binnen de voorziene tijd uitgevoerd moeten worden. Zou Kasim Doumbia tegen zijn voormalige werkgever mogen opdraven ? Die kans is waarschijnlijk niet zo groot, want ondanks de aarzelende start die ons centraal duo in Woluwe heeft genomen, verdienen zij ruim krediet voor hun onberispelijk parcours van vorig seizoen. Of hebben zij toch last van de druk dat er met Doumbia een concurrent op de loer ligt ?

Het was van 1992 geleden dat het gedeelte KSK Beveren in de fusieclub zijn openingswedstrijd winnend had afgesloten. Hoe lang zou het geleden zijn dat een 6 op 6 werd gepakt bij de seizoensaanhef ? En zou Emmanuel Sarki voor het eerst bij de 15 zitten ? Dirk Geeraerd kennende zou hij wel eens de groep durven prikkelen voor de tegenvallende prestatie van zondag in de beker en met de Nigeriaan op de bank starten.

PVW.