StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Feit van de week of vertrouwd beeld in de toekomst.
Vanavond om 20.30 uur treffen WB en Brussels mekaar op de Freethiel.
Wat een deugddoend beeld de voorbije week bij het raadplegen van pagina 542 van de VRT-teletekst of het consulteren van tweedeklasse.be. WB zo fier bovenaan zien prijken, maakt toch iets los in een mens. Maar zou het een eenmalige gebeurtenis zijn of eerder het beeld van de komende weken en maanden ? Natuurlijk worden de prijzen pas aan de meet verdeeld en zit er een wereld van verschil tussen op de eerste speeldag de rangschikking aanvoeren of na speeldag 34 op die positie staan. Maar wanneer men her en der naar voor wordt geschoven als ploeg die een rol van betekenis kan spelen in het kampioenschap en al meteen vlot een driepunter laat optekenen op verplaatsing, dan wakkert zo’n resultaat de sportieve gevoelens extra aan. Straks tegen Brussels moeten we hopen dat de lijn van Woluwe kan worden doorgetrokken, want medefavoriet zijn brengt verwachtingen met zich mee en als de tegenstander Brussels heet, zijn die best hoog gespannen.

* Niet te missen sportavond op donderdag 8 september.
Neem potlood en agenda en noteer donderdag 8 september met rood. Om 20 uur plannen we in het Themacafé van de Freethiel de eerste sportavond van het nieuwe seizoen.
Gebruikelijke gast op de openingsvergadering, is onze trainer Dirk Geeraerd met wie we de seizoensaanhef zullen evalueren en uiteraard ook nog even terugblikken naar het voorbije seizoen. Na dit ongetwijfeld beklijvende interview, zijn alle ogen gericht op vader en zoon Snelders. We zijn ontzettend fier dit fantastisch duo op onze praatstoelen te hebben gekregen, want zowel vader Eddy als zoon Kristof kunnen een aardig mondje meepraten als het over voetbal gaat. Wat herinnert Kristof zich van zijn voetballende vader Eddy en welke voetbalkwaliteiten dicht de gewezen assistent-bondscoach Kristof toe ? Aan deze en tal van andere vragen, zullen onze geblesseerde aanvaller Kristof en voetbalanalist Eddy Snelders zich zeker mogen verwachten. Kortom, dit wordt een geweldige sportavond en het zal wederom veel te vlug 22 uur zijn, want omstreeks die tijd hoop ik (het officiële gedeelte althans) te kunnen afronden. Allen op post op donderdag 8 september vanaf 19.30 uur in ons Themacafé van de Freethiel.

* Loting 16e en 8ste finales beker van België.
We mogen het vel van de beer absoluut niet verkopen alvorens hij geschoten is, maar bij de KBVB willen ze komaf maken met het vooroordeel dat ze er altijd wat achterop hinken. Althans, dat mag ik afleiden uit het feit dat gisteren reeds werd geloot voor de 16e en 8ste finales van de Cofidis Cup en dat terwijl speelronde 5 nog moet worden afgewerkt in het komend weekend. In die vijfde ronde ontvangt WB voor eigen publiek zondagnamiddag VW Hamme dat zich in de vierde ronde knap, maar moeizaam voorbij het West-Vlaamse Menen werkte (2-3). Indien WB zondag 28 augustus voorbij de Hamse Wuitens geraakt, speelt het in de volgende ronde (woensdag 21 september) op Staaien tegen STVV en na wat ik vernam dat er maandag in de kranten stond over STVV-Lokeren (maar dan naast het veld in een aanpalend hotel), is die verplaatsing een absolute must. Vooraf kansloos is een goed WB in geen geval, maar we hadden de Kanaries toch liever op de Freethiel proberen te kooien.
Een dikke maand later worden de 8ste finales afgewerkt en als WB zowel Hamme als STVV onder de knie krijgt (maar dat wordt uiteraard zeer lastig), wacht de volgende uitwedstrijd. Op woensdag 26 oktober staat dan in het Gulden Sporenstadion de match Kortrijk-WB geprogrammeerd. Allemaal zeer voorbarig en liever van week tot week bekijken als men het mij vraagt, te beginnen met de match van deze avond tegen Brussels, maar anderzijds zijn de feiten nu eenmaal wat ze zijn.

PVW.