StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg MOEILIJK GAAT OOK !
Slotfase was flauw afkooksel van sensationele WB-Bergen in eindronde (toen goals van Clepkens en Bourabia.
Met een doelpunt in de blessuretijd van elke speelhelft, heeft Waasland-Beveren woensdagavond een nipte, belangrijke, maar zeer moeizame overwinning geboekt op een taai Brussels. Door deze zege blijven de Waaslanders bovenaan de rangschikking en volgt alleen nog Eupen met het maximum van de punten.

De editie 2011-2012 van WB-Brussels, was er eentje om snel te vergeten. Er was veel volk op de Freethiel voor deze eerste thuiswedstrijd in competitieverband, maar dit gegeven kon de mannen van Dirk Geeraerd onvoldoende inspireren om er een lekkere pot voetbal tegenover te zetten. Veel goede wil langs beide kanten, maar de doelmannen beleefden een rustige avond. Het was dan ook een dikke meevaller dat de bediende van het scorebord op slag van rust aan het werk moest. Didier met de assist en droog binnen geschoten door Mike De Silva.

WB kwam met goede voornemens uit de kleedkamer en leek vastberaden zichzelf een dienst te bewijzen door snel de match in een beslissende plooi te leggen en zodoende geen hinder te ondervinden van de extra times tegen Geel-Meerhout voor de beker afgelopen weekend. Het voetbalde een aantal kansen bijeen waarvan de beste alweer op een schoteltje werd gepresenteerd door Didier aan De Silva, maar de ex-Tienenspeler faalde onbegrijpelijk. Nadat de bries was overgewaaid (het offensiefje van de thuisploeg verdiende geenszins het predikaat storm), was het zowaar Brussels dat in de 65ste minuut met een prachtig doelpunt van Aoulad, langszij kwam. De thuisploeg bleef de combinaties zoeken, maar dat leverde te weinig doelgevaar op. Sowieso een betere tweede helft dan de eerste, maar dat er nog een winninggoal zou vallen, daar hadden weinigen op gerekend. Diep in de blessuretijd en nadat Kielo-Lezi en Doumbia waren ingebracht om alsnog een positief verdict te forceren, gebeurde het dan toch. Dat de beslissing viel door middel van een soort WB-Bergen-scenario uit de eindronde, zegt alles over de manier waarop deze treffer werd onthaald.
Knappe combinatie waarbij Lardenoit en Van Damme waren betrokken, Kielo-Lezi die de achterlijn opzochtt en diens voorzet werd met een halve omhaal schitterend binnen gewerkt door Sebastien Didier. Het hele stadion uit de bol en alsnog een onverhoopte 6 op 6.

Enkele bemerkingen : Onana scoorde niet, maar speelde wederom een prima wedstrijd en bevestigde met enkele acties over een schitterende techniek te beschikken. Didier en De Silva hebben waarschijnlijk niet hetzelfde opportunisme dan Hervé, maar reken er maar op dat zij geregeld hun doelpuntje zullen meepikken en het zijn daarenboven ontzettend harde werkers (vechtersbaasjes). Paulussen speelde een ongelukkige wedstrijd, Seoudi een onopvallende. De tandem Verbies-Lardenoit groeit tot eenieders tevredenheid weer naar de vorm van vorig seizoen. Opvallend : de twee thuiswedstrijden tot nu toe (Geel-Meerhout en Brussels), konden het positieve van Woluwe nog niet bevestigen, maar er werd wel tweemaal gewonnen en ook dat zegt iets. Trouwens : met 6 op 6 is onze start dubbel zo goed als vorig seizoen.
Bij het overschouwen van de tweede speeldag, valt de knappe 1-4 winst van Aalst in Tienen op met daarbij de 2 goals van Bob Cousin. Geweldige voetballen Bob, maar precies die efficiëntie liet wel eens te wensen over in het verleden. Meer nog dan de 1-3 van Eupen in Antwerp en de 0-1 van Lommel bij Dender, is voor mij de ruime overwinning van nieuwkomer Aalst, het resultaat van de speeldag.

Patrick Van Wesemael.