StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg AARZELENDE EERSTE, GENIETBARE TWEEDE HELFT.
Waasland-Beveren bekert op 21 september verder in Staaien. Na 4-2 winst tegen derdeklasser VW Hamme, wordt het bekerverhaal van WB nog minstens één hoofdstuk langer. Op woensdag 21 september verplaatst het WB-gezelschap zich naar Staaien voor een hopelijk boeiende confrontatie met STVV. Vorig seizoen in deze fase van de Cofidis Cup, stuntte Waasland-Beveren op bezoek bij de toenmalige eersteklasser Sporting Charleroi.

De wedstrijd WB-Hamme kon wederom niet beter beginnen voor de thuisploeg.
Net als vorige week tegen Geel-Meerhout, waren er niet veel meer dan 5 minuten gespeeld of de 1-0 lag al meteen in de netten en ditmaal was Seoudi het eindpunt. Maar ook nu verzuimde WB door te gaan en de klus in het eerste matchgedeelte af te maken. Hamme mocht beter in de wedstrijd komen en Stijn De Wilde was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Eerst kon Clepkens nog redden, daarna zag de ex-KSKB’er zijn poging in het zijnet stranden. De 2-0 op slag van rust, kwam echt wel uit de lucht vallen. Kielo-Lezi met de voorzet en Onana met het doelpunt van de bevrijding (dachten we).

De tweede helft was nauwelijks bezig, of Scarpino mocht vanop de stip tot 2-1 milderen.
Niet getreurd echter, want kort daarna kon Van Damme (misschien wel met een geurtje van buitenspel eraan) voor de 3-1 zorgen. Het bleef kansen regenen waaronder een prachtige bal van Onana tegen de paal. Toch zou Hervé voor de definitieve knock-out van de Hamse Wuitens zorgen met zijn tweede doelpunt. Overigens, met 6 goals in 4 officiële wedstrijden, heeft Onana zich in enkele weken tijd al onmisbaar gemaakt.
Alhoewel gisteren onze defensie voor het eerst in dezelfde succesvolle samenstelling speelde als vorig seizoen (Van Hoey, Verbiest, Lardenoit en Masureel), ontbreekt bij momenten de scherpte achterin. Zo mocht de ingevallen Nicolas De Langhe aan een vervroegde avondwandeling beginnen en rustig de 4-2 eindstand vastleggen.
Einde van een al bij al genietbare pot bekervoetbal die op te weinig momenten echt spannend was om top te zijn. Op te merken nog het meevallende debuut (dik kwartier) van Emmanuel Sarki. De volgende bekeropdracht volgt dus op woensdag 21 september, de eerstvolgende competitiematch is die van komende zondag 4 september in Boussu Dour.

Patrick Van Wesemael.