StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal MET DE HELFT VAN VORIG SEIZOEN ZIJN WE OOK AL CONTENT.

Op speeldag 3 trekt het WB gezelschap aanstaande zondag naar Henegouwen om er Boussu Dour partij te geven. Tot september vorig jaar wisten wellicht weinig supporters wie of wat Boussu Dour eigenlijk voorstelde, maar na het periodetitelfeestje dat er omstreeks half oktober werd ingezet, zal het voor heel wat WB supporters blijvend geassocieerd worden met het onmogelijke dat plots toch gerealiseerd werd. Koren op de molen van de fusionisten, het bewijs dat er wel degelijk leven op de Freethiel mogelijk was na de metamorfose van KSK Beveren, de bevestiging dat mits goed beleid sportief en zakelijk de Freethiel nog een pak onontgonnen rijkdom te bieden heeft en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. De 1-3 overwinning van toen (3x Bourabia), heeft een assortiment van positieve invloeden ontwikkeld en sindsdien is de boorling, de onvermijdelijke kinderziektes niet te na gesproken, op zijn groei-elan doorgegaan. Er werd een bekerparcours afgewerkt om U tegen te zeggen, de betere ploegen uit het klassement gingen voor de bijl op de heilige Freethiel en de eindronde was één groot feest met de testmatch in Tubeke als ongekende apotheose. En wat de titel van dit artikel betreft, laat hem voor mijn part slaan op de hoeveelheid plezier en niet op het resultaat !

De ingeslagen weg verder zetten met als doel eerste klasse ambiëren, waren de troostende woorden van de clubleiding na de verloren testmatch tegen Bergen, maar toen al drong bij velen het besef door dat dit een aartsmoeilijke opdracht zou worden. Twee competitiewedstrijden en 2 bekermatchen verder in het seizoen van de bevestiging, kan Waasland-Beveren wederom, een weliswaar zeer beperkte, positieve balans voorleggen, want alle 4 de wedstrijden werden winnend afgesloten. Het is daarom meer dan aangewezen om alert te blijven en te vermijden dat we worden besmet met een mentaliteit van “vanzelfsprekendheid”, want die wordt in het voetbal vaak genadeloos afgestraft. En laten we de zaken stellen zoals ze zijn : Waasland-Beveren heeft in theorie een betere ploeg dan vorig seizoen, maar theorie en praktijk durven bij het sluiten van de markt wel eens ver afwijken.

In mijn voorbeschouwingen van vorig seizoen, heb ik een aantal ploegen omschreven als een exotisch allegaartje en daar moet Boussu Dour zeker bij geweest zijn. Isankoy, Duez, Ouejdide, Delplace, Boukamir, El Barkaoui, Adebayourt (broer van Emmanuel), geef toe, het klinkt toch fantastisch.
De investeringsgroepen komen dezer dagen als paddestoelen uit de grond gekropen (Eupen, Wezet, Antwerp) en blijkbaar nu ook Boussu Dour. De investeringsroep rond de Groen-Witten hebben er voor gezorgd dat recentelijk Kevin Jean Romaric Koffi (is toch maar één speler hoor) en El Araichi, hun voetbalgeluk in de Borinage komen uitproberen. De 25–jarige Koffi werd vorig seizoen door AS Roma uitgeleend aan een derdeklasser, maar vanaf dit seizoen valt de Ivoriaan dus te bewonderen op de linkerflank in het Robert Urbainstadion. De 30-jarige El Araichi is een oude bekende in onze eerste klasse en speelde o.m. bij Bergen, Moeskroen, Roeselare en Kortrijk. En hoe zou het met Ouejdide zijn ? Die vond in het tweede gedeelte van vorig seizoen wel heel vlot de weg naar doel.
Maar hoe verleidelijk die buitenlandse investeringsgroepen trachten over te komen (bij Antwerp is de situatie met de groep rond Jos Verhaegen heel anders), dikwijls lopen ze hard van stapel, om dan binnen de kortste keren een conflictsituatie uit te lokken en hun cowboypraktijken elders aan te bieden. Benieuwd hoe het met Boussu Dour zal aflopen.

Boussu Dour is de competitie gestart met een magere 1 op 6. Dat lijkt en is ook weinig, maar voor een ploeg met veel, nog niet op elkaar ingespeelde nieuwkomers, kan het een aanvaardbaar excuus zijn. Daarenboven ontving het thuis op de eerste speeldag Roeselare en moest het de week nadien aan de slag in het Albertpark van Oostende en dat zijn geen makkelijke tegenstanders. De geciteerde exotische invloeden, staan garant dat dit soort ploegen qua techniciteit, hun voetje naast de betere elftallen mogen zetten, maar op disciplinair vlak, durft het wel eens fout lopen. Ga er maar van uit dat WB in bijzonder lastige uitwedstrijd wacht en zijn beste beentje zal moeten voorzetten om iets te oogsten in het Robert Urbainstadion. Vorig seizoen versierde Kristof Snelders bij Joeri Vandevelde een goedkope strafschop en de trein was vertrokken. Helaas is Kristof er nog niet bij, maar er loopt voldoende kwaliteit rond om zondag om 15 uur een mooi resultaat uit de brand te slepen. Tip voor Dirk Geeraerd : vorig seizoen won Visé met 2-4 in Boussu Dour en wie scoorde er tweemaal ? Juist, Vini Verhoeven !
Tot slot : met 4 gewonnen wedstrijden uit even zoveel partijen, kan het de groep niet ontbreken aan vertrouwen. Dus toch maar waarschuwen voor ongepaste overmoed.
Met 6 op 6 kan WB al tegen een klein stootje, maar wat mij betreft mogen ze dat week na week uitstellen !

PVW.