StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vervaet en Jacobs gaan, Tamsin en … komen.
Terwijl Antwerp de transfermarkt plat bombardeert, zit men ook op de Freethiel niet stil. Niet dat het een prioriteit is voor de WB supporters, maar Dennis Viane van Cercle maakte vandaag de overstap van de Bruggelingen naar de Bosuil. De zoveelste transfer van de Great Old in een paar dagen en niet van de minste, want dat ook Guy Dufour de Rood-Witte kleuren voor een jaartje zal omgorden, is toch wel een opzienbarende overgang. Maar we zouden het over ons WB hebben. Zondag na de wedstrijd tegen Hamme, was de ontgoocheling op het gezicht van Steven Jacobs in het Themacafé met sprekend gemak af te lezen. De vader van Steven had trouwens al laten verstaan dat Jacobs manager de opdracht had gekregen om naar een andere werkgever op zoek te gaan en die kwam er. Dat Dender uit de bus kwam is geen grote verassing, want Steven begint er aan een (ik dacht) derde voetballeven. Hij komt er in een jonge, maar talentrijke ploeg terecht onder leiding van Vital Borkelmans en we gaan Steven zeker terugzien in de dubbele confrontatie met Dender.
Bedankt Steven voor de mooie jaren op de Freethiel, want al was het dit seizoen nog niet gelukt een basisplaats te veroveren, de voorbije twee seizoenen was je een vaste waarde bij eerst KSK Beveren en later Waasland-Beveren.

Evenmin een verrassing is het vertrek van Pieter Vervaet. Hij slaagde er niet in Dirk Geeraerd en eerder Boskamp of Andries, te overtuigen van zijn ontegensprekelijke kwaliteiten.
Dat Pieter met Sint-Gillis-Waas in een keer 2 stappen terug doet is leuk voor de sympathieke coach Carl De Wilde en misschien wel goed voor het zelfvertrouwen van Vervaet indien hij er in slaagt zijn neus voor doelpunten weer van onder het stof te halen, maar ik had eerder gedacht aan ploegen zoals Temse of Bornem. Pieter wordt een jaartje uitgeleend en we zien hem misschien nog terug aan het Stadionplein 1 in Beveren. Veel succes Pieter !

Nicolas Tamsin komt dan weer de WB-rangen versterken. Tamsin speelde vorig seizoen 9 wedstrijden voor Zulte-Waregem en was een vrij speler. Hij is een rechterflankverdediger en dus gaan we er van uit dat hij de concurrentie moet aanbinden met Jantje Masureel. Tamsin, 22 jaar jong, heeft een verleden bij Cercle Brugge en Turnhout. Omdat hij een vrij speler was, neem ik aan dat het kostenplaatje meevalt vanwege geen financiële verplichtingen ten opzichte van Zulte-Waregem.

Enige onopgeloste vraag na dit overzichtje is of WB vanavond nog een opvolger voor Steven Jacobs zal aantrekken. In principe is dat wel de bedoeling, maar men moet al behoorlijk goede papieren kunnen voorleggen om de positie van Steven te claimen. Benieuwd of er vanavond al een opvolger komt, of verder wordt uitgekeken naar een vrij speler die altijd nog kan aansluiten in de loop van de volgende weken en maanden, of Dirk Geeraerd tevreden is met zijn huidig potentieel en de rangen voor nieuwkomers minstens tot de winterstop, sluit.

PVW.