StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* TIP OM JULLIE VRIJDAGAVOND GOED IN TE ZETTEN.
Ga eens naar de beloften kijken vanavond om 20 uur op Puyenbeke.
Deze avond gaan de reserven in de thuiswedstrijd tegen Boussu Dour op Puyenbeke, op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.
Met een 1 op 6 kan trainer Bart Leemans niet echt tevreden zijn, maar ondanks de 3-1 nederlaag vorige week in Brussels, voetbalden onze jongens voldoende kansen bijeen om de eindstand een heel ander aanzien te geven.

Vanavond zijn er 2 nieuwe gezichten te zien in het team dat Bart Leemans tussen de lijnen zal brengen. De gisteren aangetrokken Nicholas Tamsin van Zulte-Waregem, maakt zeker zijn debuut, maar is pas speelgerechtigd voor de eerste ploeg volgende week zaterdag 10 september als Sporting Charleroi op bezoek komt.
Wie vanavond ook te bewonderen zal zijn, is Jonathan Rowell, een Engelsman van bijna 23 jaar die als de test positief uitvalt, wellicht de overstap maakt van derdeklasser Olympic Charleroi. Als hij dus straks kan bekoren (op het veld althans), maakt hij dus een goeie kans om in de sporen van Steven Jacobs te treden op het middenveld van Waasland-Beveren.

Een paar jaar geleden werd het Ivoriaanse hoofdstuk bij Olympic afgesloten (de gewezen echtgenote van Jean-Marc Guillou was er voorzitter), waardoor o.a. de kleine Joss Pehe een tijdje voetbalde voor de ploeg waar Yves Soudan en Alex Czerniatynski (beiden hebben een SKB-verleden), recent de sportieve touwtjes in handen hadden.
Het Ivoriaanse tijdperk werd gevolgd door Engelse investeerders die, waar hebben we het nog gehoord, grootse plannen hadden om de ploeg naar hogere regionen te brengen.
Die investeerders brachten spelers mee waaronder Jonathan, maar ook dit verhaal kende geen happy-end. Omdat de club ten opzichte van een aantal spelers haar financiële verplichtingen niet kon nakomen, werden zij vrije spelers waardoor WB zijn kans schoon zag om contact op te nemen met dit Engelse talent uit Newcastle. Hopelijk kan Jonathan overtuigen vanavond en doet hij beter dan de vorige speler die een verleden had bij Newcastle en op de Freethiel neerstreek, maar compleet flopte (Frank Wiafe Danquah).

PVW.