StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg POSITIEVE NUL STAAT OP DE BORDJES.
Vijfde opeenvolgende winst een feit.
WB heeft na een weinig hoogstaande wedstrijd (en dan druk ik mij nog zeer voorzichtig uit), zijn leidersplaats met alweer een weekje verlengd. De 0-2 overwinning op het veld van Boussu Dour, kwam er pas in de slotminuten na goals van de gretig ingevallen Da Silva en de onvermijdelijke Hervé Onana.

In de thuiswedstrijden tegen Geel-Meerhout, Brussels en Hamme, had WB tot nu toe nog geen overtuigende indruk gemaakt, maar er werd wel telkens gewonnen. Enkel de tweede helft van de bekermatch tegen Hamme, was het genieten en uiteraard ook de openingsmatch in Woluwe werd er bij vlagen bijzonder goed gevoetbald. Het was dus benieuwd uitkijken of ook de tweede verplaatsing van het niveau in Woluwe was. Nu moet Boussu Dour wel een stuk hoger worden ingeschat dan Woluwe, maar WB voetbalde zondagnamiddag veel te mak en geenszins als een eindrondekandidaat. Het ontbrak de meeste spelers aan frisheid/scherpte waardoor er in de hele wedstrijd amper kansen werden gecreëerd. De enige in de eerste helft was een niet te missen voor Onana die knap bediend door Didier, deze unieke mogelijkheid verkwanselde. Clepkens mocht in die eerste helft nagenoeg werkloos toezien.

De wissels die zich aan de rust opdrongen, bleven aanvankelijk uit waardoor er geen beterschap was na de herneming. Misschien zat Dirk Geeraerd met het probleem dat hij er maar 3 kon vervangen, want meerdere jongens kwamen daarvoor in aanmerking. Seoudi, De Silva, Diidier, Van Hoey, geen van hen slaagde er in echt in de match te komen. Het was dan ook geen verrassing dat de verhoopte beterschap er pas kwam nadat Da Silva zijn bijna naamgenoot De Silva was komen vervangen en Seoudi had plaats geruimd voor Kielo-Lezi.
Op het moment dat de WB-aanhang zich al had verzoend met het eerste puntenverlies, viel het bevrijdende doelpunt toch en geheel in de stijl van de wedstrijd. Een vrijschop op een plaats van waaruit de bal eigenlijk nooit binnen mag gaan, belandde tot eenieders verbazing in doel en dat de gretig ingevallen Da Silva de auteur was, is een prettig gegeven voor de Braziliaan. Met amper 5 minuten op de klok, leek de buit binnen, maar Boussu Dour kwam kort na de openingsgoal dichtbij de gelijkmaker toen een bal op de paal vloog. Het slotwoord was wederom voor Onana. Kielo-Lezi die tijdens de korte invalsbeurten bezig is zijn basisplaats van vorig seizoen te heroveren, bood Onana de 0-2 op een presenteerblaadje aan.
Boeken toe en de derde driepunter op rij, maar daarmee was dan ook alles gezegd. Of toch ! Voor het eerst dit seizoen kon de defensie de nul houden en niet toevallig was dat in de formatie die daar vorig seizoen een patent op scheen te hebben (Van Hoey, Verbiest, Lardenoit en Masureel). Er werden weinig kansen weggegeven, maar de keerzijde was dat er zich nauwelijks gevaarlijke standjes afspeelden in de zestien van de tegenstander en daar zit je als supporter toch op te wachten. In de eerste helft had WB wel het vaakst balbezit, maar de creativiteit om er iets leuks mee te doen, zat op de bank.
Niet goed spelen en toch winnen, dat moet wel perspectief bieden tegen wanneer de ploeg beter op mekaar ingespeeld zal zijn. En ondertussen staat die 9 op 9 mooi te blinken en met thuiswedstrijden tegen Charleroi, Eupen en Antwerp in het verschiet, zal onze kassier zich zeker in de handen wrijven.

Patrick Van Wesemael.