StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Donderdag sportavond in het Themacafé.
WB is fantastisch gestart aan het nieuwe seizoen. De punte komen vlot binnen, maar om eerlijk te zijn, het spelniveau kan nog een heel stuk beter. Nu donderdag komen we van trainer Dirk Geeraerd zeker te weten met hoeveel procent het spelniveau nog kan worden opgetrokken. Het belooft wederom een spetterende babbel te worden met onze coach, want Dirk en interviews, dan is ambiance verzekerd. En alsof dat nog niet genoeg is, daarna volgt een dubbelinterview met vader en zoon Eddy en Kristof Snelders. Onze kleine is vlijtig aan zijn revalidatie bezig en dus al opgewassen om met wat lastige vragen geconfronteerd te worden. Kortom, iedereen op post, want het wordt gezellig en lekker interessant. Zeer belangrijk : ik was het zelf een beetje vergeten, maar de sportavond begint om 19.30 uur en niet zoals gewoonlijk om 20 uur. Wees er tijdig bij, want de stoelen zullen als zoete broodjes van de hand gaan. En voor wie er zou aan twijfelen : iedereen is welkom en de inkom is gratis.

*Rowell was oogappel van Czerniatynski.
WB heeft zich vorige week versterkt met Jonathan Rowell die een gedeelte van vorig seizoen bij Olymppic Charleroi voetbalde. Nu wil het toeval natuurlijk dat de coach van Olympic (en ik wil liever momenteel niet in zijn schoenen staan), geen onbekende is voor de supporters van KSK Beveren. Alex Czerniatynski heeft sinds tien maanden geen loon meer ontvangen, maar toch blijft hij de moed opbrengen om bijna dagelijks van Rumst naar Charleroi te pendelen en er de trainingen te leiden (misschien mag leiden in zijn situatie ook wel een keertje met “ij” worden geschreven). Maar Alex is natuurlijk niet de enige die al geruime tijd op zijn centen moet wachten. De meeste spelers verkeren in die moeilijke omstandigheden waardoor Czernia een beroep moet doen op jongens uit de jeugd. Een ongelijke strijd die op 10 oktober door de handelsrechtbank van Charleroi wellicht zal worden beslecht in een faling, tenzij op het laatste nippertje nog een gulle schenker met 1 miljoen Euro komt opdagen. Maar, en daar begon ik dit artikeltje mee, Czernia is zeer te spreken over Jonathan Rowell. Een balrecupereerder op het middenveld pur sang waaraan WB volgens hem nog veel plezier kan beleven. Uiteraard zal Jonathan wel even tijd nodig hebben om het ritme van tweede klasse aan te nemen, maar dat lukt hem volgens Alex zonder twijfel. Samen met een speler die inmiddels naar Moeskroen is vertrokken, stak Rowell vorig seizoen er met kop en schouder bovenuit. Toen hij echter maandenlang als buitenlander niet werd betaald, heeft hij het in Charleroi voor bekeken gehouden. Jonathan Rowell debuteerde afgelopen vrijdag met de reserven tegen Boussu Dour en maakte een bijzonder goeie indruk. De beloften verloren overigens met 3-4, maar de bijna 23-jarige Rowell tekende voor 2 goals.

*Teambuildingsdag geslaagd.
Teambuilding : het is een modewoord geworden. Vorige week na de dinsdagtraining, zijn de spelers en technische staf naar een boogschuttersclub in Melsele getrokken. Daar werden een aantal oude volksspelen beoefend en de sfeer was naar verluidt prima.

* Bob Lanoye overleden.
De jongere supporters van KSK Beveren of Waasland-Beveren, zal de naam Lanoye meteen linken aan schrijver Tom Lanoye, maar bij de wat oudere fans van KSKB gaat wellicht een belletje rinkelen als ik het heb over Bob Lanoye en de Malpertus. Bob was de oudere broer van Tom Lanoye en baatte in de glorieperiode van KSK Beveren een restaurant uit in Sint-Niklaas nabij het Ster. In deze rustbrengende omgeving, trokken de spelers onder leiding van Urbain Braems, regelmatig enkele uurtjes op afzondering voor een wedstrijd om er een (ik neem aan lichte maaltijd) te nuttigen en daarna een gezonde wandeling te maken in de bosrijke omgeving van de Ster. Later zou Bob op de grote markt in Sint-Niklaas uitbater worden van taverne Den Antus, een zaak die actueel doorBobs zoon Bram wordt gerund. En of het fantastische tijden waren ? Ik heb Bob verhalen horen vertellen om van te smullen met de Limburgers Theunis en vooral Lambrichts in de hoofdrol. Langs deze weg hou ik er aan, beter laat dan nooit, de respectievelijke families veel sterkte toe te wensen in deze moeilijke dagen. Bob heeft de leeftijd van 70 jaar niet bereikt.

* YB Beveren pakt puntje in Waasmunster.
Sinds dit weekend is de competitie gestart in de provinciale reeksen en dus ook voor YB Beveren. De club werd ingedeeld in vierde provinciale F en de kalender had beslist dat YB Beveren zijn eerste wedstrijd moest spelen op het veld van Hardi Waasmunster. De naar verluidt 250 meegereisde supporters, zagen 4 goals die netjes werden verdeeld. Het eerste puntje is dus binnen voor de mannen van Wim Hofkens en Tony Herreman.

PVW.