StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jordy De Jonghe ploegmaat van David Van Hoyweghen.
We blijven graag en met veel belangstelling de oud-spelers van KSK Beveren volgen en ook die van RS Waasland indien de informatie wordt doorgespeeld.
Vaak bereikt de info mij heel toevallig.
Zo belde donderdagmiddag David Van Hoyweghen mij met de vraag of ik zin had een hapje te gaan eten in Sint-Niklaas en wat bij te praten.
Omdat mijn middagpauze al achter de rug was en ik het statuut van ambtenaar zelden of nooit beschaam (af en toe een grapje mag wel zeker), besloot ik te passen voor deze aanlokkelijke invitatie. Dan maar even telefonisch informeren naar zijn wedervaren bij het Nederlandse Hoek, sinds dit seizoen de nieuwe werkgever van de Hammenaar. Afgelopen weekend stond de eerste speeldag op de kalender en helaas verloor Hoek thuis met 0-1. Momenteel zitten er een zestal landgenoten bij Hoek. De meest bekende is keeper Jordy De Jonghe die vorig seizoen op de bank zat in Heist, maar daarvoor de jeugdreeksen op de Freethiel doorliep.

Trouwens, enkele weken geleden las ik op de website van Waasland-Beveren de naam van David Van Hoyweghen. Hij zou er iets gaan doen met de jeugd, maar wat precies was mij niet duidelijk. Daarom het ijzer gesmeed terwijl het nog warm was en aan betrokkene zelf toelichting gevraagd. WB had inderdaad enkele maanden geleden al afgesproken met David om bij de jeugd de verdedigers van groot tot klein, te trainen.
Toen echter het Nederlandse Hoek met een voorstel kwam om nog een jaartje te voetballen en Van Hoyweghen hiermee akkoord ging, wijzigde de situatie.
Aanvankelijk waren beide partijen het er over eens om op regelmatige basis samen te werken voor deze job, maar daar is men op vraag van jeugdcoördinator Koen Michiels, op teruggekomen. Om te vermijden dat zowel WB als Van Hoyweghen de opmerking zouden krijgen dat ze hun afspraken niet nakomen maar er wel mee naar buitenuit uitpakken, werd de nakende samenwerking voortijdig geannuleerd.

PVW.