StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geslaagde sportavond.
De VZW Freethiel 2300 mag met opgeheven hoofd terugblikken op de eerste sportavond van het lopende seizoen. Het waren vader en zoon Eddy en Kristof Snelders die de spits mochten afbijten en dat deden ze met brio. Leuk te horen was de bevestiging van Eddy Snelders (goed voor bijna 600 wedstrijden in eerste klasse), dat hij in 1980 rond was met SK Beveren, maar dat het wijlen secretaris Marcel Van Goethem was die op het nippertje de overgang van Antwerp naar de Klapperstraat verhinderde. Voor de anciens : naast Marcel Van Goethem, waren ook gewezen preses Jan Van Ussel en de ook al overleden Omer Ampe die de gesprekken met Snelders voerden. Eddy zou op het Beverse middenveld als vervanger voor de vertrekkende Wim Hofkens worden uitgespeeld. De transfer ging niet door en Eddy vertrok naar de buren uit Lokeren.
Kristof Snelders was vol lof voor zijn voetbalidool Eddy Snelders en ik moet zeggen : wat is het in deze tijden fijn een zoon zo met respect over zijn vader te horen praten. Sporadisch gaat de familie Snelders wel eens fietsen in de Ardennen en dan laat vader Snelders de zonen Filip en Kristof met gemak zijn poepje ruiken.
Voetbalanalist en radio- en tv-commentator Eddy Snelders is overigens van mening dat Waasland-Beveren prima heeft ingekocht en zeker bij de kandidaten voor de eindronde mag gerekend worden.


Het tweede gedeelte van de sportavond zat trainer Dirk Geeraerd op de praatstoel en dat was alweer smullen geblazen. Op de hem eigen bekende maar bijzonder vermakelijke wijze, wist hij probleemloos de meer dan 50 toehoorders een dik uur ademloos te boeien. De alleszeggende stiltes werden enkel onderbroken voor een spontane lachinterventie van de supporters nadat Dirk wederom had gescoord met één van zijn ontelbare en onverbeterlijke oneliners. In die mate zelfs dat na de sportavond aan Geeraerd werd voorgesteld om de plaats van Boskamp op maandagavond in Extra Time in te nemen.
Een interview met Dirk Geeraerd, het is puur genieten en heeft altijd een hoge amusementswaarde, maar vooral prettig voor de supporters, hij ziet het meestal zoals 90 procent het in het stadion heeft beleefd en dat is helaas met veel van zijn collega’s niet het geval. Bedankt Eddy en Kristof, merci dirk, dankjewel uitbaters van het Themacafé voor de schitterende accommodatie en de lekkere hapjes. Wat fijn om iedere keer ook op Rudy Beck te kunnen rekenen achter de schermen voor het opzoeken van heel wat zaken die op onze persoonlijke harde schijf aan het vervagen waren.

* Tony Herreman niet langer hulptrainer en speler van YB Beveren.
Zelfs in de beste gezinnen komt er al eens een meningsverschil aan de oppervlakte en zo hoort het. Als het meningsverschil echter leidt tot het stopzetten van de samenwerking, ligt het iets gevoeliger. Wellicht is dat de oorzaak waarom Tony Herreman zowel als speler, maar ook als hulptrainer, ermee ophoudt bij SKB. Zijn plaats zou worden ingenomen door Margino De Kerf.

PVW.