Na een genietbare wedstrijd voor een goed gevuld huis, heeft WB zaterdagavond een verdiende 3-1 overwinning geboekt tegen een zeker niet onaardig voetballend Sporting Charleroi. Enkel na de aansluitingstreffer van Kaya tien minuten voor tijd, mocht voor een ultiem gelijkspel worden gevreesd, maar met zijn vierde competitiedoelpunt in even zoveel wedstrijden, nam Hervé Onana in de slotminuten de laatste twijfel weg.

Hij is niet altijd nadrukkelijk in beeld, maar Mickael Seoudi stond op het kwartier wel op de goeie plaats om een doorgekopte hoekschop van Paulussen, binnen te knikken.
De wedstrijd was meteen gelanceerd en het spel verplaatste zich in een hoog tempo van de enen naar de andere zestien. Clepkens was een tweetal keer de reddende engel, maar aan de overkant had Diallo nog in de eerste helft alleen voor doel de wedstrijd op slot kunne gooien. Rusten bij een 1-0 tussenstand en dit na een eerste helft van behoorlijk hoge amusementswaarde.

De tweede helft kwam wat moeizamer op gang, maar omstreeks de 55ste minuut verdubbelde WB de score. Een knappe aanval die bij Masureel begon, eindigde bij Seoudi die met zijn tweede goal van e match en ondertussen toch ook al zijn derde in totaal, de Freethiel in hogere sferen bracht. Na dit doelpunt trokken de bezoekers alle registers open en heel wat spelers bij WB zagen, ondanks het feit dat de avond nog niet helemaal was gevallen, sterren (het was de bliksem in werkelijkheid. In de 81ste minuut milderde Kaya voor Charleroi en het beloofde nog een ontzettend spannende slotfase te worden, Maar de progressie die deze, spelersgroep op een jaar heeft ondergaan, komt vooral tot uiting in wedstrijdfases zoals de slotminuten gisteren. Geen paniek, geen wilde trappen, maar proberen de voetballende oplossing te zoeken en dat wierp kort voor affluiten zoete vruchten op. De ingevallen Sarki verstuurde een raket richting doel van Charleroi, maar die kon aanvankelijk onschadelijk worden gemaakt door de doelman. De tweede bal werd echter opnieuw ingespeeld en Onana nam de bal in één tijd succesvol over. Boeken toe en minstens een weekje langer mee op kop.

Met zijn vierde opeenvolgende overwinning, bevestigt WB al het goede dat de ploeg door heel wat analisten werd toegemeten. Het ingehaalde voetballend vermogen, komt week na week meer aan de oppervlakte. Gisteren vielen De Silva en Van Hoey net buiten de wedstrijdselectie, maar Da Silva toonde meer in zijn mars te hebben dan blij te mogen zijn met een sporadische invalbeurt. Onze moeizaam gestarte defensie staat er weer en dat blijkt wederom de basis voor succes. En hoe lang kan Dirk Geeraerd de Nigeriaan Sarki nog op de bank houden ? De ex-Westerlospeler heeft in enkele korte invalsbeurten al laten zien dat hij deze groep behoorlijk wat kan bijbrengen. Hetzelfde kan worden gezegd van Kielo-Lezi wiens inkomen tot nu toe steeds gepaard ging met, ofwel enkele gesmaakte nummertjes, of een beslissende pass. Fijn dat zoveel toeschouwers getuige mochten zijn van dit prettig avondje Freethiel. Zaterdag mag WB tegen zijn zwart beest Wetteren, een poging doen om een unieke 5 op 5 na te streven, maar dat schrijft gegarandeerd een stuk moeilijker dan gedaan op het veld.