StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Oudste zus Jean-Marie Pfaff overleden.
Zij overleed op zondag 11 september en werd donderdag jl. 15 september onder grote belangstelling begraven te Beveren. De oudste zus van Jean-Marie (Marie-Louise Pfaff, geboren op 20/12/1938), zou op 20 december 73 jaar geworden zijn. Marie-Louise overleed thuis aan de gevolgen van een ernstige ziekte.
Ik hou er aan de betreffende families ontzettend veel sterkte toe te wensen in deze moeilijke tijden.

*Brengt speeldag 5 afscheiding aan de top ?
Na dit weekend is het eerste periodekampioenschap halverwege.
Vrijdagavond openen Brussels en Boussu Dour de vijfde speeldag. De beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. De meest aantrekkelijke match lijkt mij die tussen Oostende en Lommel. De kustboys dienden vorig weekend Aalst zijn eerste nederlaag toe en hopen wellicht op een herhaling van deze sterke prestatie tegen het in positieve zin verbazende Lommel. Verrassend in die zin omdat Lommel naast trainer Franky Vanderelst, nog een aantal sterkhouders moest laten vertrekken, maar keurig met 9 op 12 op een knappe derde plaats staat. Bovenaan delen WB en Eupen de koppositie en vraag is of ook na speeldag 5 de beide teams zij-aan-zij blijven. WB moet trachten het Oost-Vlaamse derby tegen Wetteren naar zijn hand te zetten en Eupen trekt naar Schiervelde. Licht voordeel voor WB durf ik stellen, maar wat Eupen tot nu toe op verplaatsing realiseerde, is best imposant. Zowel op de Bosuil als in Tubeke werd met 1-3 gewonnen. Tubeke-Antwerp is eveneens een partij die de nodige aandacht verdient. Wil Antwerp nog zich nog bemoeien met het eerste periodekampioenschap, doet het er goed aan de volle inzet mee te nemen uit Tubeke. En zou Tienen iets kunnen afsnoepen van Wezet ?
Woluwe zette vorig weekend Brussels een hak en hoopt waarschijnlijk op een zelfde stunt tegen Charleroi. Als het zover zou komen, moet Jos Daerden stilaan vrezen voor zijn job.
Dender voetbalde nog niet slecht, maar pakte te weinig punten. Tegen Sporkring Sint-Niklaas krijgen Jacobs en co de kans om de eerste driepunter vast te leggen.
Het sympathieke Heist wordt geplaagd door een golf van blessures en wil tegen promovendus Aalst ongetwijfeld de zoete smaak van een overwinning voor het eerst proeven dit seizoen.



PVW.