Zaterdagavond heeft WB tegen rode lantaarn Wetteren, een logische en al bij al gemakkelijke 2-0 overwinning geboekt. Hiermee zet Waasland-Beveren een onwaarschijnlijke reeks van 5 opeenvolgende winstpartijen neer en laat de tegenstand tot nu toe uit de onderste regionen van de rangschikking komen, het waren uitgerekend die ploegen die WB vorig seizoen verhinderden een rol te spelen in het titeldebat. Voor Wetteren ziet de toekomst er iets minder rooskleurig uit. Het elftal van Kris Vanderhaegen staat nu alleen laatste en moet hopen snel een aantal geblesseerde en geschorste spelers te recupereren om geen voeling te verliezen met de staart van het klassement.

Vreemde vaststelling voor aanvang van de wedstrijd : rode lantaarn Wetteren incasseerde tot de wedstrijd begon, slechts 2 goals en deed daarmee beter dan thuisploeg en medeleider Waasland-Beveren waarbij Clepkens zich al driemaal moest omdraaien.
Het beeld van de wedstrijd was al na enkele minuten overduidelijk zichtbaar.
Een verzwakt Wetteren was gekomen om zolang als mogelijk de nul te houden en als dat niet lukte, de schade te beperken. Zelfs bij een 2-0 achterstand in de tweede helft en een numerieke minderheid, durfde de Wetteraars hun verdedigende instellingen, niet verlaten. Tegen dit soort ploegen is het dan zaak om snel voorsprong te nemen en als het effe kan, zelfs een tweede en beslissend doelpunt na te jagen. Geen verwijt naar de bezoekers toe, want als coach moet men roeien met de beschikbare riemen en vandaar dat Dirk Geeraerd op de persconferentie behoorlijk lief was voor zijn collega van Standaard.
Die beslissende tweede goal had Onanan kort voor rust aan de voet, maar alleen voor uitblinker doelman Griffin De Vroe van Wetteren, trapte Hervé te laag naar doel waardoor de ex-Lokerenkeeper met de voet kon redden. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg op voorsprong gekomen na een schitterend doelpunt van Mickael Seoudi. Met een kunstige beweging wipte hij met de ene voet de bal over zijn tegenstander om hem met zijn andere voet over de Wetterse doelman te liften. Staande ovatie van het dankbaar publiek voor dit knap staaltje techniek voor de van Doornik overgekomen Fransman. WB bleef/mocht rustig het combinatievoetbal opzoeken, want de bezoekers hadden slechts één doel voor ogen : het spel onophoudelijk vertragen. Daar slaagde het uiteindelijk vrij goed in, want aan meerdere uitgespeelde kansen, kwamen de mannen van Dirk Geeraerd nauwelijks.

Wetteren probeerde na rust de bakens enigszins te verzetten, maar een doelkans bijeen voetballen, was net iets te veel gevraagd. Clepkens moest in de hele wedstrijd slechts op het einde een bal pakken, maar toen lag de eindstand al vast. In de 66ste minuut had Seoudi vanop de stip de 2-0 mogen aantekenen. Zijn goed, maar nonchalant getrapte penalty (nagenoeg uit stand), werd aanvankelijk gekeerd door keeper De Vroe, maar in de herneming was hij kansloos op het schot van Seoudi. Een Wetterse speler moest daarna nog onnodig met tweemaal geel wat vroeger onder de douche dan zijn maats, maar de stand wijzigde niet meer.

WB presteert iets uitzonderlijks door uitgerekend in het seizoen waar het door veel insiders wordt getipt als kandidaat-promovendus, de competitie te beginnen met 5 opeenvolgende zeges + het overleven van 2 bekerrondes (weliswaar thuis en telkens tegen derdeklassers).
Een formidabele prestatie van Dirk Geeraerd en zijn mannen, maar voorlopig heeft WB niets tastbaars in handen. Toch moeten deze sprekende cijfers een boost geven voor de volgende opdrachten en dat zijn aanstaande woensdag 21 september in Sint-Truiden voor de Beker van België en komende zondag 25 september wanneer het Oost-Vlaamse derby in het Aalsterse Pierre Cornelisstadion, gegarandeerd voor een goed gevuld huis gespeeld zal worden.
En Wetteren, dat blijft na 5 speeldagen verweesd achter met lege handen, zonder overwinning en gescoord doelpunt, maar als straks de late nieuwkomers zijn geïntegreerd, de ziekenboeg leegloopt en de schorsingslast wordt gereduceerd, moet het in staat zijn zijn woordje voor het behoud of net iets meer, tot het laatst te blijven meepraten.