StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ex-Freethielers trefzeker.
In de vooruitgeschoven competitiewedstrijd van zaterdag in de Premier League, moest het Arsenal van Gervinho op bezoek bij rode lantaarn Blackburn. Na 10 minuten bracht de Ivoriaan met zijn eerste doelpunt de Gunners op voorsprong met een gekruiste bal, maar helaas had dit doelpunt in de eindafrekening weinig belang, want de mannen van Wenger verloren met 4-3. Dan had Rachid Bourabia meer redenen om te juichen, want met 2 goals leverde hij een aanzienlijke bijdrage in de 5-1 winst van Bergen tegen KV Mechelen. En bij de zin van een goeie voorbereiding en spelers op tijd aantrekken, mogen af en toe wel de nodige vraagtekens worden geplaatst voortgaande op het voorbeeld van Bergen. Van Wijk heeft meerdere paar schoenen versleten aan de klaagmuur tijdens de oefencampagne, maar staat met zijn Berge ondertussen keurig bij de top 5. Zou diezelfde rol voor WB zijn weggelegd indien het de plaats van Mons had ingenomen ? Da’s pas stof voor discussie !

* Joeri Van De Velde en gezin op de Freethiel.
Klein-Brabant en in het bijzonder Bornem, mag fier zijn Joeri Van De Velde als inwoner te hebben. Joeri behoort al meerdere jaren bij de top van ons nationaal scheidsrechterscorps en heeft inmiddels ook internationaal een palmares om U tegen te zeggen. Met ingang van dit seizoen speelt het zoontje van Joeri en Linsey voor WB en daardoor is het echtpaar tegenwoordig wel eens vaker te zien bij de thuiswedstrijden van het fanion. Dunken, want zo noemt hun zoontje, scoorde het voorbije weekend de winninggoal voor zijn ploeg en dat zal Joeri’s schoonvader ontzettend deugd doen. Helaas moet Fons Saey (vroeger jarenlang een vertrouwd gezicht op de Freethiel), dit alles vanwege een ernstige ziekte, vanop zijn ziekenbed beleven.

* YB SKB verliest.
De Cirkel is rond. Nadat YB Beveren een keertje had gewonnen en gelijkgespeeld, verloor het zaterdagavond met 4-2 tegen Kallo B. Met 4 op 9 zit het echter netjes in de middenmoot en is een volgende winstpartij haast zeker goed voor een plaats in de top 5. De rangschikking in vierde provinciale F Oost-Vlaanderen, wordt aangevoerd door Hamme-Zogge met het maximum van de punten.

* Moest even terugdenken aan Marek Kusto.
Donderdagavond won PSV in de Europa League met 1-0 van het Poolse Legia Warschau. Wie anders dan onze landgenoot Dries Mertens was verantwoordelijk voor het doelpunt van de Eindhovenaren, maar meer nog dan dit Belgisch succesje, gingen mijn gedachten bij het horen van de naam Legia Warschau, uit naar die fantastische voetballer Marek Kusto die destijds van Legia naar SK Beveren werd getransfereerd. In die dagen was het absoluut geen vanzelfsprekendheid om een speler uit het Oostblok naar het Westen te halen. Maar wat kon die man voetballen en wat een snelheid ! Gewoon niet te stoppen als hij in zijn dagje was. In de omgang een gesloten en zwijgzaam iemand, maar eens op de groene rechthoek, liet hij zijn voeten spreken.



PVW.