Het bekeravontuur van WB is een ronde sneller voorbij dan vorig seizoen.
De 3-0 cijfers op het veld van STVV, lijken op een kansloze nederlaag te wijzen, maar niets is minder waar. In een gelijk opgaande eerste helft, werden de kansen netjes verdeeld en Laurens Paulussen had zelfs vroeg in de wedstrijd een prima gelegenheid om de bezoekers een droomstart te bezorgen, maar de afwerking was onvoldoende.

Kantelmoment in de wedstrijd was de 35ste minuut toen Doumbia met rood werd uitgesloten na duwen en trekken en Reza vanop de stip de thuisaanhang liet kennis maken met een onbekend gevoel : voorsprong nemen. Dit openingsdoelpunt werkte bevrijdend op de troepen van Franky Vanderelst, want nog voor Dirk Geeraerd zijn manschappen had herschikt na de uitsluiting van Doumbia, had Niels Schouterden er al 2-0 van gemaakt.
Waasland-Beveren mocht in het slot van een prettig eerste bedrijf, eveneens een strafschop claimen op Onana, maar ditmaal verleende de ref zijn goedkeuring niet. Ook De Silva was nog eens dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn schot belandde tegen de paal.

Bij WB dat aan de aftrap verscheen met een vertimmerd elftal (Masureel, Verbiest en Didier werden wat extra rust gegund), werd Bou-Sfia na rust mee naar het front gestuurd, terwijl Paulussen in de kleedkamer bleef. Geeraerd zette alles op alles en dat had zomaar binnen de 2 minuten na de thee, tot de aansluitingstreffer kunnen leiden, maar het zou voor WB de wedstrijd van “net niet” worden. Het doelpunt en dus de 3-0 viel aan de overkant en werd gemaakt door Taelemans. Boeken toe, want zelfs al moest er nog langer dan een halfuur worden gespeeld, die kloof kon het WB van woensdagavond niet meer dichten.
De talrijk meegereisde supporters van WB hielden er echter de sfeer in wat bij bepaalde mensen de bedenking uitlokte : (zou er verwarring met de kleuren zijn, want we staan toch met 3-0 in het krijt).

Het bekerparcours was iets korter dan vorig seizoen, maar al bij al een leerzame ervaring voor Dirk Geeraerd die zowel tegen Geel-Meerhout, Hamme als STVV, een aantal jongens uit zijn ruime kern aan speelminuten kon helpen. Sommigen die het wat minder goed met WB voor hebben, zullen graag opmerken dat er nog een groot verschil is tussen de staart in eerste en de kop in tweede, maar waarom heb ik die mensen vorig seizoen niet gehoord toen WB met 1-2 aan het feest was in Charleroi. Voetbal zal altijd onvoorspelbaar blijven, maar bekervoetbal heeft dat nog in overtreffender mate. Alvast proficiat aan Dirk Geeraerd, zijn staf en de spelers voor het item bekervoetbal seizoen 2011-2012. De Truiense appelen vielen gisteren nogal zuur uit, maar hopelijk kunnen we zondag de Ajuinen een peer verkopen.