StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal AALST WORDT INTERESSANTE TEST VOOR WB.

Zondagnamiddag om 15 uur staat het Oost-Vlaamse derby tussen Eendracht Aalst en Waasland-Beveren op het programma. De kampioen uit derde klasse heeft schijnbaar weinig hinder ondervonden van het stapje hoger naar tweede klasse en zet met 10 op 15 een bijzonder mooie score neer na 5 gespeelde wedstrijden. Vorig weekend nog ging het vlotjes winnen in Heist met 1-3, maar midweeks mocht de ploeg met thuishaven in het Pierre Cornelisstadion rusten omdat het eerder werd uitgeschakeld voor de Cofidis Cup.

Het voetbal leeft weer in Aalst en in weinig Belgische stadions is die beleving van hetzelfde niveau als in de stad van haar inmiddels wereldberuchte burgemeester Ilse Uytersprot.
Uit het verleden herinner ik mij dat een voetbalwedstrijd bijwonen van den Eendracht, altijd iets had van een soort uitloper van het carnaval. Hoe het er dezer dagen wordt beleefd weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat de Ajuinen niet veel nodig hebben om uit hun dak te gaan.

De huidige nummer 4 in de tweede klasse, keek pas een tweetal weken geleden voor het eerst tegen verlies aan. In Oostende slaagde het er net niet in een 3-0 opgelopen achterstand, volledig goed te maken (3-2). Coach Bart Van Renterghem die we nog kennen van zijn succesvolle passage bij Ronse, heeft er de touwtjes stevig in handen en moet in staat worden geacht de huidige spelersgrop te handhaven in de veilige middenmoot. In de ploeg met stamnummer 90, loopt een bekend Bevers gezicht rond. Fransman Bob Cousin speelde voor SK Beveren in de periode dat de club terminaal ziek was en zulke toestanden spelen zich zelden in een lekker sfeertje af, maar voetballen, dat kon Bob als de beste. Vreemd dat hij nooit op het hoogste niveau (eerste klasse) is kunnen doorbreken. Voor de topper van speeldag 6 kan Bart Van Renterghem alleszins geen beroep doen op de geschorsten Gbarssin en Bas Vervaeke.

En zou WB woensdagavond averij hebben opgelopen in de bekerpartij op Staaien ?
Misschien kwam die nederlaag op het juiste moment als waarschuwing voor de mannen van Dirk Geeraerd die met het maximum van de punten helemaal boven in de rangschikking staan te blinken en, net zoals de supporters, niet goed beseffen wat hun overkomt.
Het is een sprookje waarvan we met zekerheid weten dat er absoluut een einde aan komt, maar waarvan we hopen dat er wekelijks een hoofdstukje wordt aan toegevoegd.
Aalst is een totaal andere wedstrijd dan STVV, maar minstens even lastig. Als het publiek er in het Pierre Cornelisstadion gaat achter staan, kan het er spoken. Trouwens, de nieuwkomer in tweede klasse is met 12 goals tot nu toe even productief als de Waaslanders. Het verschil zit hem in de defensie. Op papier is die van WB dubbel zo sterk, maar met slechts 5 matchen gespeeld en een bescheiden verschil van 3 doelpunten meer geïncasseerd door de Ajuinen, moeten deze cijfers behoorlijk worden gerelativeerd.
Ik heb een goed gevoel vooraf bij deze wedstrijd, maar dat heeft vooral betrekking op de te verwachten sfeer/ambiance en het sportieve kan dat alleen maar ten top drijven.

Patrick Van Wesemael.