Dit was reclame voor het voetbal, enkel de beloning ontbrak.
Vooraf waren heel wat supporters het er over eens dat het eerste puntenverlies in Aalst op de loer lag en dat het een bijzonder lastige namiddag zou worden.
In zijn voorbeschouwing op tweedeklasse.be (vanaf nu heet die site nr10.be), voorspelde analist Patrick Goots een echte cupmatch die waarschijnlijk op een gelijkspel zou uitdraaien.
Wat het resultaat betreft zat Patje boemboem er knal op, maar een echte cupmatch is het nooit geweest omdat de Ajuinen enkel het eerste kwartier na rust toen ook de gelijkmaker viel via Lepoitre. De overige 75 minuten was de thuisploeg geen partij voor een schitterend WB en dat moeten de gastheren niet opvatten als natrappen, maar zien als een groot compliment om tegen dit Waasland-Beveren een puntje uit de brand te slepen.

Na afloop van deze partij waren uiteraard heel wat supporters ontgoocheld dat na een wedstrijd zoals die tegen Eendracht, niet de volle inzet werd gepakt en daardoor het maximum van de punten behouden bleef. Het zou echter een verkeerd signaal zijn na een namiddagje reclame voor het voetbal, teleurgesteld thuis te komen. Dit eerste puntenverlies had er immers ook al kunnen komen in Boussu Dour en thuis tegen Brussels. Maar het is begrijpelijk dat na veruit de beste match van het seizoen tot nu toe en bij de gevreesde nummer 4 op dat moment in de rangschikking, het effe slikken was toen de scheids voor de laatste keer floot en in enkele seconden tijd het hele filmpje van de reeks gemiste kansen door het hoofd flitste.
Ik troost jullie graag : wees er gerust van, we gaan nog heel wat matchen winnen waarin we misschien pas een derde van het aantal kansen in Aalst zullen krijgen.

Indrukwekkend, dat is het enige woord waarmee ik de eerste helft van Waasland-Beveren zondagnamiddag in Aalst, kan beschrijven. Vanaf de eerste baltoetsen namen de bezoekers het heft in handen en stonde dat niet meer af tot de 45ste minuut was voorbij getikt. Aan de rust had minstens een 0-3 op de bordjes moeten staan, maar helaas bleef het bij een late treffer van Laurens Paulussen na voorzetten van Jan Masureel. Voordien hadden Seoudi, Didier en Onana ofwel open doelkansen de nek omgewrongen, ofwel een uitstekende Aalsterse doelman op hun weg gevonden. De thuisploeg probeerde af en toe schuchter tegen te prikken, maar veel dreiging ging daar niet van uit. Gelukkig maar, want achteraf bleek dat Clepkns niet echt zijn dagje had en dat leverde in de slotminuten bijna nog grotere averij op dan de 1-1.

Wellicht heeft Bart Van Renterghem onder de rust een donderpreek gehouden, want zijn ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en dat resulteerde al heel snel tot de gelijkmaker. Clepkens kwam niet uit op een voorzet richting zestien en Lepoitre kopte de 1-1 binnen. Aalsst putte moed uit deze vroege gelijkmaker en WB dreigde heel even kopje onder te gaan. Gelukkig ging de storm tamelijk snel liggen en nam WB het commando weer over. Een aantal niet te missen kansen kwamen aanrollen, maar op onbegrijpelijke wijze bleef de 1-2 uit. Dirk Geeraerd greep in en bracht De Silva en Kielo-Lezi in de ploeg ten nadele van DA Silva en Paulussen. De dominantie bleef, maar ook het missen van de kansen. In blessuretijd kreeg Wb nagenoeg het deksel op de neus toen een onzekere Clepkens eerst een schijnbaar gemakkelijke bal slecht verwerkte en in het geharrewar daaropvolgend met een Aalsterse speler botste en de thuisaanhang om een strafschop schreeuwde. We kregen het spreekwoordelijke deksel niet op de neus, maar de 1-1 na een dijk van een wedstrijd, deed bij heel wat supporters al genoeg zeer. Geen paniek echter, want er zit veel waarheid in de woorden van ons bestuurslid Danny die opmerkte dat het voetbal van WB er zowel tegen Charleroi als Aalst, een stuk op vooruit is gegaan (de bekermatch in STVV afgelopen woensdag buiten beschouwing gelaten).
Een mooi weerwoord van Dirk Geeraerd overigens aan al de mensen die hem dikwijls een te voorzichtige aanpak verwijten. Zondag speelde WB in Aalst aanvallend voetbal van de bovenste plank en dat enkele spelers dat niet konden vertalen naar een ruime overwinning, kan hem alvast niet worden aangerekend. Hoeft het nog verteld dat aanstaande zaterdag wanneer medeleider Eupen naar de Freethiel komt, een onvervalste topper op het programma staat.