StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dirk Geeraerd pissig na Aalst-WB.
Een trainer die meteen na een schitterende en niet verloren wedstrijd van zijn ploeg, nog volop bezig is zijn frustraties te lozen over de gemiste kansen, het is een ongekende luxe waarvan we mochten genieten in een interview op de website van WB. Het betreffende interviewtje aansluitend op het wedstrijdverslag, duurde niet langer dan 90 seconden, maar het sprak boekdelen. Kop van jut waren de niet met naam genoemde spitsen die volgens onze coach nog moeten leren om op doel te trappen in plaats van met de bal in het doel te willen dribbelen. Ook de wijze waarop het tegendoelpunt van Aalst op rechts tot stand mocht komen, zat hem hoog. We nemen graag kennis van de ontgoocheling van onze sportieve baas, maar ik voeg er met minstens evenveel voldoening aan toe dat ik zondagnamiddag met volle teugen heb genoten van een wedstrijd met inzet, passie, spankracht en veel kansen in het voordeel van WB. Dat deze grotendeels werden verkwist, is bijzonder jammer omdat de verhoopte en verdiende kloof van 2 goals er niet kwam, maar als we zondag werden genekt door de voetbalwijsheid over het missen van kansen en het bewuste deksel op de neus, dan garandeer ik dat, indien WB de volgede 2 matchen met dezelfde gedrevenheid speelt en evenveel kansen creëert, het deze partijen wel winnend zal afsluiten. Is het niet eigen aan spitsen dat zij soms de gemakkelijkste gelegenheden om zeep helpen en die missers een paar minuten later compenseren met een onmogelijke goal. Ik heb zondag in ieder geval in ruime mate gekregen waarvoor een mens naar het voetbal gaat en daar hoort helaas ook het missen van kansen bij, maar precies dat maakt het zo realiteitsvol.

* Beloften blijven steken op 3-3.
De mannen van Bart Leemans slagen er maar niet in om een eerste overwinning op Puyenbeke te pakken. Vrijdagavond werd tegen een jeugdig Aalst een 2-0 uit handen gegeven en konden de Ajuinen van een slechte tweede helft van WB, gebruik maken om alsnog de 3-3 op de bordjes te brengen. WB speelde nochtans een niet onaardige eerste 45 minuten waarin het kon uitlopen tot 2-0, maar de late aansluitingstreffer van de bezoekers die uit de lucht kwam vallen, zaaide na rust vertwijfeling. Aalst werd zelfs de betere ploeg en kwam terecht op gelijke hoogte. WB krabbelde overeind en lukte de 3-2, maar de slotfase was er net te veel aan. De WB-goals werden o.a. gemaakt door Verhoeven en Sarki. Rowell speelde een degelijke eerste helft, maar deemsterde na rust compleet weg.

* Johan Derksen met alweer een kritische note voor het Belgisch voetbal.
Maandagavond in het programma Voetbal International op RTL7, schoot Johan Derksen weer met scherp naar zijn Zuiderburen. Hij loopt in het algemeen niet zo hoog op met het niveau van de Nederlandse competitie, maar qua spektakelwaarde is Derksen van mening dat er de laatste jaren vooruitgang is geboekt en hij maakte de vergelijking met de samenvattingen van het Belgisch voetbal op televisie en omschreef deze als “amateurvoetbal”. De eigenzinnige hoofdredacteur van VI zweeg wel in alle talen over de huidige topschutter in de Eredivisie Dries Mertens en de vorige Bjorn Vleminckx. Verder werd Erik Gerets door de modder gesleurd. Volgens een journalist van VI die aanwezig was in de studio, zou Gerets inmiddels gehuwd zijn met een Saoudische verpleegster en zich hebben bekeerd tot de Islam en het Moslimschap hebben aangenomen. Veel gelach was er toen diezelfde journalist een anekdote over Gerets vertelde waaruit moest blijken dat de Marokkaanse bondscoach zich recentelijk liet betrappen op een ferme blunder. Op een bijeenkomst met de Marokkaanse spelers vroeg Gerets aan Ajacied Aissati hoe hij het in het weekend had gedaan. Aissati moest echter bekennen dat hij sinds het begin van het seizoen zijn matchen speelt met Ajax 2. Zou Gerets overigens al hebben gehoord van Rachid Bourabia ? Zoals die tegenwoordig bezig is bij Bergen, moet hij toch ook in aanmerking komen voor een selectie in het Marokkaans nationaal elftal. Of zou hij meer kans maken indien hij bij Bergen 2 zijn uren doorbrengt ?

PVW.