StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal HOUDEN TENOREN DE EER VOOR ZICH OF WORDT KVO LACHENDE DERDE ?

Freethiel zaterdag toneel van clash in tweede klasse.
Door het eerste puntenverlies van WB afgelopen weekend in Aalst en de overtuigende 4-0 van Eupen tegen Tienen, kon een topper tussen die als WB en de Oostkantonners van komende zaterdag, onmogelijk beter worden geprogrammeerd door de kalendermakers. Gezien de resultaten van beide ploegen de voorbije weken, stond dit duel sowieso al een tijdje met rood aangestipt in onze agenda, maar dat zowel WB als Eupen na 6 gespeelde wedstrijden slechts 2 verliespunten tellen, zal in de 2 kampen en ondanks de uitgesproken ambities, als een onverhoopt succes worden beschouwd. Toch zou het zomaar kunnen dat wanneer beide teams zaterdagavond tot een puntendeling komen, daags nadien KV Oostende de lachende derde wordt als het Wezet met een nederlaag richting Luik weet te sturen en zo mee aan kop komt met 17 punten. Kortom, de protagonisten hebben er alle belang bij vol te gaan voor winst en liefst niet te veel cijferen vooraf.

Eupen speelde enkele maanden geleden als eersteklasser, een kansloze eindronde. Van het elftal dat toen tweemaal nipt het onderspit moest delven tegen Waasland-Beveren, blijven volgens mijn bescheiden mening, niet zoveel spelers meer over. Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar voor mij is het een verrassing dat de Kehrwegbewoners al zo vroeg in het seizoen hun woordje meepraten. Het inpassen van meerdere nieuwe spelers, kost meestal tijd en dikwijls ook punten. De Oostkantonners werden daarvan tot nu toe goed gespaard. De enige punten die het tot nu toe verloor, werden in Roeselare verspeeld na een wedstrijd waarin het eerst op achterstand kwam, vervolgens op voorsprong om uiteindelijk tot een puntendeling te komen. Namen als Kocabas, Goffin, Saglik, Debefve en Ciani, vonde tot nu toe al één of meerdere keren de weg naar doel, maar uitkijken wordt het vooral voor Masmanidis. De crisis heeft blijkbaar de productiviteit van de Eupense Griek nog niet beïnvloed, want hij scoorde al evenveel goals als Seoudi (5 stuks, maar wanneer Mickael zondag in Aalst bij de les was geweest, waren dat er vast een paar meer). Eupen toonde zich dit seizoen buitenshuis al enkele keren bijzonder sterk. De 1-3 op de Bosuil en in Tubeke, mogen als een waarschuwing gelden voor Clepkens en co. Verder ontlopen de twee elftallen mekaar nauwelijks. Eupen legt een doelsaldo van +10 voor, WB zit aan +9.

In het WB-kamp wordt het met belangstelling uitkijken of een ontgoochelde Dirk Geeraerd na de gemiste kans van zondag (het waren er veel te veel), spelers zal slachtofferen. Daar ga ik in eerste instantie niet van uit omdat ik van het Oost-Vlaams derby vorige week, vooral het positieve onthou. Rekening houdende met de tegenstander en de belangen die op dat moment speelden, leverde volgens mij WB zijn beste wedstrijd op verplaatsing af sinds de oprichting.
Uitgaan van eigen kwaliteiten, vanaf het begin zijn spel opdringen aan de tegenstander, kansen scheppen (en helaas ook missen), 75 minuten een goed tempo onderhouden en tot de laatste seconden (met alle risico’s die daaraan verbonden zijn) geloven in winst. Wat moet/kan een supporter van 90 minuten voetbal in tweede klasse nog meer verwachten ?

Patrick Van Wesemael.