voetbal BELOFTEN KRIJGEN TE WEINIG LOON NAAR WERKEN.

Vrijdagavond hebben de jongens van Bart Leemans zichzelf geen plezante terugreis cadeau gedaan. De verre verplaatsing naar Eupen werd uiteindelijk met 3-1 verloren, maar WB speelde een volwassen wedstrijd die alles in petto had om minstens een puntendeling op te leveren, maar een overwinning was ongetwijfeld een meer correcte weergave geweest van het vertoonde spel. Helaas is de teneur van de laatste weken “net niet” en voor het moreel van de troepen mag dat dringend een andere wending gaan nemen.

Tegen een Eupen dat veelvuldig voor de lange bal koos, legde WB op het klein en synthetisch veldje vanaf minuut 1 en dat tot het einde van de partij, een behoorlijk hoog tempo op in balbezit. Dat leverde een aantal leuke combinaties op, maar ofwel werden de centers net niet opgepikt, kon de speler die alleen voor de keeper opdook onvoldoende precies afwerken of belandde het schot op de balk zoals in het geval van Jean-Paul Kielo-Lezi. Aan de overkant werd halverwege de eerste helft een bal in de zestien in eerste instantie nog goed verwerkt, maar op de tweede bal was Wannes Van Doren Kansloos. De WB-beloften waren niet aangeslagen en bleven met collectief positief voetbal en veel noeste arbeid doorgaan. Zo werd in de 41ste minuut Jelle Van Nieuwenhuyze prima diep gestuurd en moest een verdediger van de thuisploeg ten koste van een rode kaart, de lont uit deze aanval halen. Rusten bij een 1-0 tussenstand en dat was tegen de krachtsverhoudingen in tussen de lijnen.

In de hoop met hetzelfde positief voetbal de geringe achterstand op te halen, begonnen de Waaslanders aan de tweede helft. Met veel balbezit en snelle combinaties werd de afstand tot aan en zelfs in de zestien van Eupen overbrugd, maar dat laatste tikkeltje meeval om binnen te werken, ontbrak. De beleving bleef bijzonder hoog en de verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Gerechtigheid geschiedde toen Aaron Verwilligen een hoekschop kon binnen koppen, maar de mannen van Leemans roken bloed. Onder het motto : erop en erover, werden enkele knappe aanvallen in mekaar gestoken en eentje daarvan werd foutief gestuit met een strafschop als gevolg. Aaron Verwilligen miste echter vanop de stip. Een counter die met een klutsbal werd afgerond, leverde de 2-1 op voor Eupen. WB zette nu alles op alles om dit onrecht ongedaan te maken en het was een paar keer dichtbij een puntendeling, maar het liep in de 85ste minuut op een volgende tegenstoot van de Oostkantonners. Boeken helemaal gesloten, maar onze jongens mochten met opgeheven hoofd de douches opzoeken. Vorige week werd een prima eerste helft afgewisseld met een veel mindere tweede. Vrijdagavond in Eupen werd 90 minuten voetbal opgevoerd zoals de trainer het wellicht graag ziet, maar de kers op de taart smaakt voorlopig nog iets te zuur om lekker te zijn.