StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren kan zegetocht Hamme-Zogge niet stoppen.
Zondag heeft YB Beveren geen stokken in de wielen van leider Hamme-Zogge kunnen steken. De thuisploeg won met 1-0 en pronkt fier bovenaan de rangschikking met het maximum van de punten. YB zakt een beetje weg en staat nu op een 8ste plaats, maar in deze fase van het kampioenschap, kan één overwinning een wereld van verschil maken.
Volgende week neemt YB het op tegen Meerdonk en dat is naar verluidt ook een van de betere teams in de reeks.

* Sanogo test bij Wetteren.
Er wachtte hem een grote toekomst, maar de laatste jaren zit de voetbalcarrière van Moussa Sanogo op een dood spoor. Zowel bij Brussels als bij Bergen haalde hij nooit meer het niveau uit zijn Beverentijd toen hij met zijn onstuitbare demarrages een nachtmerrie was voor heel wat verdedigers. Nu test Moussa bij reeksgenoot Standaard Wetteren waar hij misschien met Jan De Langhe een complementair koppel kan gaan vormen. Twee landgenoten van Sanogo lieten zich dit weekend in positieve zin opmerken, maar kwamen niet tot score. Gervinho bij Arsenal en Romaric bij Espanyol, ontbraken net dat tikkeltje geluk om zich in de kijker te spelen.

* Bourabia haalt voorselectie, maar valt nu toch af voor de definitieve selectie.
Hij komt hier bijna evenveel ter sprake als toen hij nog de kleuren van WB verdedigde en meestal in positieve zin. Dat Rachid Bourabia toch is afgevallen voor de uiteindelijke selectie van Marokko die het tegen Tanzania opneemt, is wellicht een kleine tegenvaller voor de spits van Bergen, maar anderzijds wel een eer dat hij de voorselectie haalde.

* José Espinal haalt zijn gram op WB.
Het is misschien wat onopvallend aan de aandacht ontsnapt, maar zaterdag stond in de ploeg bij Eupen José Espinal. Die was enkele dagen op proef bij WB, speelde zelfs mee in de met 2-0 gewonnen vriendschappelijke match tegen Ronse, maar kon toch de technische staf niet overtuigen om hem een contract voor te schotelen. Espinal haalde het einde van de wedstrijd niet, want hij werd een kwartier voor tijd vervangen.

PVW.