StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Pieter Vervaet wil carričre bij ST.-Gillis-Waas nieuw leven inblazen.
Heeft hij onvoldoende kansen op de Freethiel gekregen, of heeft hij ze niet gepakt wanneer ze zich voordeden. Een paar jaar geleden werden op en rond de Freethiel vooral de namen van Jo Van Damme en Pieter Vervaet geciteerd op de vraag welke jeugdspelers eventueel op termijn in aanmerking kwamen voor de eerste ploeg. Van Damme is volop bezig die voorspellingen van toen waar te maken, maar bij Vervaet loopt het allemaal wat stroever dan verhoopt. Indien we als referentie nemen voor “zijn kans krijgen” , het aantal keer dat Pieter aan de aftrap van een wedstrijd verscheen, zullen veel supporters van oordeel zijn dat hij met moeite een paar kansen heeft gekregen en gelijk hebben ze. Indien we er echter van uitgaan dat men die speelkansen moet verdienen op de trainingen voorafgaande aan de wedstrijd, dan moeten we al iets voorzichtiger zijn in het trekken van bepaalde conclusies. Op dat vlak zit Pieter helaas een beetje met dezelfde ongelukkige reputatie opgezadeld dan zijn boezemvriend Joachim Van Damme. Jo bewijst echter van week tot week dat hij die reputatie niet per se als een last ervaart/meesleurt (lees clubblad van de wedstrijd tegen Eupen).
Een kleine week voor het sluiten van de transfermarkt, kwamen de eerste gesprekken tot stand tussen de voorzitter van vierdeklasser Sint-Gillis-Waas en manager Dirk Poppe van Waasland-Beveren. Een definitieve overgang was nooit aan de orde, maar een uitleenbeurt zagen alle betrokken partijen wel zitten. Pieter kent de huidige coach van Sint-Gillis nog uit de periode dat Carl De Wilde de sportieve plak zwaaide (overigens met veel succes) bij de Beverse beloften. Bovendien spelen uit die succesvolle lichting, Pieter meegerekend en misschien vergeet ik er wel eentje, een viertal jongens die een paar jaar geleden het mooie weer maakte bij de Beverse doublures, met name Jordy Van Cauteren, Geoffry Van der Doodt, Yves Kabwe en dus Pieter Vervaet. Die hereniging zag Pieter, ondanks de belangstelling van Geel-Meerhout en Turnhout, best zitten zodat de deal snel rond was.

Inmiddels vindt Pieter week na week beter zijn draai bij ST.-Gillis en wordt hij steeds bepalender voor zijn ploeg. De teller zit al aan 4 goals en afgelopen speeldag vond hij tweemaal de weg naar de netten in Lyra, goed voor een prachtige 2-4 winst.
Het eerste doelpunt van Pieter in Lyra was een Marcootje waarmee ik graag verwijs naar de klasbak die de Hollandse Van Basten ongetwijfeld was. Je ploeg snel op voorsprong zetten, het kan de avond of namiddag voor je ploegmaats een stuk eenvoudiger maken. We hoeven er dus al niet meer aan te twijfelen, Vervaet wordt straks de lieveling van de supporters in ST.-Gillis. En de 6-0 pandoering in het openingsweekend is al lang vergeten, want de mannen van Carl De Wilde staan met 9 punten op een keurige zevende plaats op amper 3 puntjes van leider Ukkel. En wie ligt er tussen koploper Ukkel en St.-Gillis op de loer voor die bovenste plaats ? Juist, het Berchem van ons aller Bart Selleslags. Zowel op als buiten het Rooi valt er tegenwoordig heel wat te beleven. Bart heeft bij Berchem de tijd en het vertrouwen gekregen om iets moois op te bouwen en is daaraan in stilte heel goed bezig. Diezelfde doelstellingen heeft ook Carl De Wilde met Sint-Gillis voor ogen. Geen puinhoop nalaten voor de opvolger, maar een werkstuk afleveren waarop onmiddellijk kan worden verder geborduurd. De Wilde en Selleslags, het zijn gasten wiens ambitie verder mag reiken dan vierde klasse en dat zeg ik met ontzettend veel respect voor hun huidige werkgever.

PVW.