StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lommels respect voor Waasland-Beveren.
Dankzij ons lid Riet, werd ik er op attent gemaakt dat er een mooi artikel stond op de website
Van Lommel United en dit als voorbeschouwing op de wedstrijd van zaterdag tegen Waasland-Beveren. De auteur Thomas Voets, heeft er echt zijn werk van gemaakt en het doet wel eens goed te lezen met hoeveel ontzag en respect men elders kijkt naar de fusieclub uit het Waasland. Bedankt Thomas en Riet. Het betreffende artikel is terug te vinden op de website van Lommel United. ( klik hier voor het artikel )

* “Ik geef spelers geld om eten te kopen”.
Het zou regelrecht uit een interview van een Europese trainer die in Afrika werkzaam is kunnen komen, maar helaas speelt het hele verhaal zich af op amper 100 kilometer van bij ons. Het zijn de niet mis te verstane woorden van ex-Beverencoach Alex Czerniatynski die dezer dagen niet enkel trainer van Olympic Charleroi probeert te spelen, maar tevens huisvader, juridisch adviseur en dus ook geldschieter voor sommige van zijn spelers. Het zijn “gelukkig” geen alledaagse taferelen in ons voetbal, maar ik was wel aangegrepen door de titel van dit artikel op de VRT-teletekst van donderdag. De sympathieke Czernia en zijn mannen verdienen ongetwijfeld een beter lot dan wat hun thans overkomt. Ik wil hem graag geloven dat Alex snakt naar een meer stabiele club die een keertje niet in financiële problemen zit, want eerst een pak miserie bij Beveren en vervolgens van hetzelfde laken een pak bij Olympic, een mens zou voor minder een sigaretje extra opsteken. Het siert echter Czerniatynski dat hij zich ontfermt over enkele van zijn buitenlandse spelers in zijn kern. Voor hetzelfde geld zou hij ze aan hun lot kunnen overlaten en het eigen schip eerst naar veiliger vaarwater loodsen. De mens Czerniatynski, ook op dat vlak stelt hij iets voor.

* Mag het ook eens over de rode Duivels gaan ?
Donderdagmorgen in het programma “De Ochtend” op Raio1, hoorde ik een interview met Georges Leekens naar aanleiding van de interland vanavond.
Leekens kwam haarfijn uit de doeken doen welke systemen er waren uitgeprobeerd, gaande van 4-4-3 met de punt naar voor en zelfs met de punt naar achter.
Het leek wel de voorbereiding van een WK finale met als tegenstander Brazilië, maar blijkbaar is niet Brazilië, maar Kazachstan Straks onze opponent.
Maak het allemaal toch niet zo ingewikkeld, is het gevoel dat mij vaak bekruipt wanneer ik die tactische voorbeschouwingen soms hoor. Doe gewoon zoals onze Noorderburen en probeer minstens één maar liefst een paar doelpunten meer te maken dan je tegenstander.
Nu weet ik waarom het tijdens matchen van de Rode Duivels zo vaak “net niet” is.
Als een speler een pass krijgt en op het punt staat af te drukken, vraagt hij zich eerst af : moet ik afwerken volgens het scenario van 4-4-3 met de punt naar voor, of was het eerder een ruit met de punt naar achter. Op de tijd dat zo’n speler een keuze moet maken, is de vogel langs een andere ruit al lang gaan vliegen volgens mij !

* Vanaf nu kaarten voor Sportkring Sint-Niklaas – WB.
Op zondag 4 december staat de enige echte onvervalste derby van het Waasland op het programma. Die dag trekt Waasland-Beveren naar de Meesterstraat voor het ongetwijfeld zwaar beladen duel tegen Sportkring. Vanaf nu zijn er kaarten verkrijgbaar voor deze wedstrijd. Staanplaatsen kosten 15 euro en kunnen worden aangekocht ’s avonds in de kantine van Sportkring en wel tussen 18u30 en 20u30 (zolang de voorraad strekt).

PVW.