StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ZOUDEN ZE VANAVOND OOK ZO LIEF ZIJN VOOR MEKAAR.

Vanavond om 20 uur nemen Lommel en WB het aan de Gestelsedijk tegen mekaar op.
Wat leuk was de voorbije dagen : beide kampen zwaaiden met heel veel lof voor mekaar en het regende wederzijds respect. Zo zie ik het persoonlijk graag. Ik hou er niet zo van dat bv. de twee supporterskampen tijdens de wedstrijd mekaar zitten te bestoken met heuse vernederingen. Mijn leuze is in deze altijd geweest om de eigen spelers vocaal te steunen en geen energie te steken in gezangen die soms zelfs eerder motiverend werken bij de tegenstander.

In een interview op de website van nr10.be, toonde WB-coach Dirk Geeraerd bijzonder veel sympathie voor Lommel United dat noodgedwongen in het tussenseizoen een aantal sterkhouders zag vertrekken, maar bewust de kaart van de eigen jeugd trok en zoals het er thans naar uitziet, met succes. Geen gezeur meer over wie allemaal de club verliet en hoe jammer het is om een voetbalgrootheid zoals Franky Vanderelst aan een provinciegenoot te moeten afstaan, maar alle krachten bundelen richting toekomst en kijken welke haven het schip in mei zal aanleggen. Het is mooi en doet mij een beetje denken aan de periode dat bij Lierse getalenteerde jongens zoals Cavens, Huysmans, Hoefkens en ik vergeet er zeker nog een paar goeie, de neus aan het venster staken omdat de club financieel wankelde en er kort daarna prachtige resultaten met deze groep werden behaald (vraag het maar aan vader Snelders). Of de huidige spelersgroep van Lommel United in die mate begaafd is, zal de toekomst uitwijzen, maar “goed bezig” is het minste wat over het werk van de clubleiding en Philip Haagdoren kan worden gezegd.

Dirk Geeraerd gaf in het betreffende interview ook aan nog niet te weten met welk elftal hij vanavond aan de aftrap zou verschijnen. Het vertrouwen blijven geven aan de jongens die voor een ongekend goeie start hebben gezorgd, of de kracht van zijn ruime kern uitspelen en enkele jongens wat rust gunnen na die toch wel verschroeiende start. Of zou hij durven zand in de ogen strooien ? Nog steeds in het vermelde artikel, viel ergens het woord “terugval”, maar daarmee ben ik het totaal niet eens. Wie de wedstrijd op Aalst zag, heeft geen moment het gevoel gehad dat de ploeg tekenen vertoonde van een terugval. Integendeel, noem het gerust een ferme krachtstoer om op het veld van den Eendracht en met zo’n schitterend publiek, een supergemotiveerde thuisploeg bijna 75 minuten in de greep te houden. Tegen Eupen moest het technisch meesterschap worden erkend, maar qua doelkansen blijf ik er bij dat er meer in zat dan met het kleinste verschil verliezen.

En hebben jullie dat fantastisch artikeltje over WB gelezen op de website van Lommel ? De auteur Thomas Voets was bijzonder gul met deugddoende woorden voor de fusieclub en vond dat de meeste spelers van WB hun gelijke in tweede klasse niet kennen. Dat is precies wat ik bedoel met de gevoelige snaar bespelen bij de tegenstander en wees gerust, als de Lommel-spelers dit hebben gelezen, zullen ze sportief extra opgeladen zijn om, mits puntgewin tegen WB, hun prestatie terecht als hoogstaand te laten quoteren. Laat ons alvast hopen op een goeie, liefst mooie en als het even kan,winnend afgesloten match vanavond zodat we met vertrouwen naar de volgende opdrachten mogen uitkijken.

Patrick Van Wesemael.