StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg ONANA EN SCHEIDSRECHTER LAMBRECHTS NIET IN HUN DAGJE.

Voor de derde keer in zijn prille bestaan, keert fusieclub Waasland-Beveren met een nipte 2-1 nederlaag terug uit Lommel en het mag clichématig overkomen, maar die score had er best anders kunnen uitzien na 90 minuten. Door dit nieuwe verlies, moet WB Antwerp en Lommel naast zich dulden, kan Visé zondagnamiddag het kwartet compleet maken en moet Aalst in staat worden geacht mits winst tegen Woluwe, minstens een weekje fier en alleen op de tweede plaats te staan in de rangschikking. Nu reeds staat vast dat speeldag 8 een volledige hergroepering achter leider Eupen tot stand heeft gebracht. Het lijkt wel alsof de competitie nu pas echt van start is gegaan.

Dirk Geeraerd speelde geen verstoppertje toen hij op de website van nr10.be liet uitschijnen plannen te hebben om wat te sleutelen aan zijn ploeg na het puntenverlies in Aalst en de eerste seizoensnederlaag tegen Eupen. De Engelsman Jonathan Rowell mocht zelfs voor het eerst beginnen aan een wedstrijd, Van Hoey nam de plaats in van Diallo en Didier startte op de bank. De wedstrijd begon zoals de meesten het hadden verwacht : thuisploeg Lommel die goede zaken kon doen mits winst, had aanvankelijk het meeste initiatief en voetbalde enkele kansen bij mekaar, maar het WB-blok stond als een rots. Na 20 minuten werd Paulussen vervangen (ik neem aan dat hij gekwetst was) en dat leverde na 37 minuten de openingsgoal op voor WB (op de website van Het Nieuwsblad wordt zelfs gesproken over een owngoal van Lenaerts). Misschien was de 0-1 ruststand lichtjes gevleid, maar anderzijds zag WB er in die mate stevig uit, dat men als supporter niet meteen de indruk kreeg dat het kaartenhuisje op instorten stond.

Meteen na de herneming, werd Onana foutief in de zone van de waarheid opgehouden. Co-commentator Patrick Goots zei : “nog één keertje en hij gaat op de stip”. Helaas werden zij woorden niet bewaarheid, want in de 53ste minuut werd een overduidelijke strafschopfout op Rowell door de vingers gezien en tot overmaat van ramp leverde de tegenaanval enkele seconden later aan de overkant de gelijkmaker op van Frank Molenberghs. Nauwelijks afgetrapt of Onana had wederom een voorsprong voor WB aan de voet, maar Hervé mist sinds Aalst “hopelijk tijdelijk” zijn dodelijke efficiëntie. Lommel putte moed uit de 1-1 en WB was kennelijk van slag. In de 73ste minuut maakte Roy Meeus er zelfs 2-1 van, maar toen was het liedje van de thuisploeg helemaal uitgezongen. WB zette alles op alles, drukte Lommel samen voor eigen doel waardoor Clepkens al een kwartier voor tijd soms tot aan de middenlijn assistentie kwam verlenen, maar op een reuzenkans voor Onana na, werd met dit overwicht veel te weinig gedaan. Kielo-Lezi die in het slotkwartier mocht invallen, is vaak aan de bal, maar het brengt o zo weinig op.

Pijnlijke nederlaag omdat de 0-2 op een gegeven moment zo dichtbij was en thans kunnen we ons als supporters onvoldoende optrekken aan de wetenschap dat dikwijls wordt beweerd dat zulke betwistbare fases op het einde van het seizoen, in balans liggen. Om van een dipje te spreken bij WB, vind ik het te vroeg. Tot aan de gelijkmaker van Molenberghs was er geen vuiltje aan de lucht en verliep de partij ongetwijfeld compleet zoals trainer Dirk Geeraerd het in zijn gedachten had. Dat Onana even wat minder scherp staat en dat de man in het zwart een schoolvoorbeeld van een penalty onbestraft liet, kunnen we moeilijk op onze coach afschuiven.
Dus hou ik het bij het advies dat Geeraerd op de persconferentie vorige week al meegaf : keihard blijven werken, want er is nog steeds geen man over boord. Het eerste periodekampioenschap is wellicht voor Eupen, maar WB heeft steilere ambities dan alles op die tussentijdse bekroning te zetten. In dat opzicht is het een meevaller dat Eupen niet de volle pot pakte tegen Oostende, want dan was de kloof inmiddels uitgediept tot 6 punten. De hergroepering is het gevolg waardoor meerdere ploegen gaan meespelen, maar dat is een goeie zaak voor het kampioenschap in zijn totaliteit. Op naar Wezet ! Alweer geen cadeau, maar wie prijzen wil pakken, mag geen uitdagingen schuwen.

PVW.