StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dikke proficiat Greg !
Ballen pakken tot op het hoogste niveau bij KSK Beveren (Greg speelde wel slechts één vriendschappelijke wedstrijd met de eerste ploeg, op Temse), of een paar ritten winnen in de Ronde van Spanje tot de najaarsklassieker Parijs-Tours op zijn naam laten schrijven. Greg van Avermaet maakt er allemaal geen probleem van en doet dat met het gemak alsof het vanzelfsprekend is. Namens Waasland-Beveren van harte gefeliciteerd Greg en we zien met belangstelling uit naar je bezoekje aan de Freethiel. En vooraleer supporters zich gaan afvragen wanneer dat precies is, een datum zou je ons nog laten weten.

* Speeldag 8 zorgt voor hergroepering aan de top.
De teleurstelling over het tweede opeenvolgende verlies van WB, ditmaal in Lommel, maakt langzaam maar zeker plaats voor opdracht nr9, de verplaatsing naar Wezet.
Toch graag nog enkele bedenkingen maken bij speeldag 8 die Eupen weer een puntje verder afstand deed nemen van een steeds omvangrijker wordend achtervolgend peloton.
Het kampioenschap van WB tot nu toe kan worden opgesplitst in een ongelooflijke 15 op 15, gevolgd door een onnodige 1 op 9. Wat in de eerste wedstrijden vaak meezat, valt de laatste weken wat tegen. Lommel was verdienstelijk tegen WB en kon aanspraak maken op een puntendeling, maar indien scheidsrechter Lambrechts kort na de rust geen black-out zou hebben gekend en de fout op Rowell correct ingeschat, had er wellicht een overbodige tweede helft gevolgd. Wat mij opvalt in negatieve zin, is de rol van Jean-Paul Kielo-lezi. De sympathieke Congolees mag sinds de competitiestart bijna elke wedstrijd een kwartiertje invallen, maar hij bakt er met zijn kwaliteiten veel te weinig van. Is het invallen voor hem niet weggelegd of is hij totaal uit vorm, feit is dat hij vaak aan de bal komt, maar er in verhouding nauwelijks dreiging ontstaat uit zijn acties. Weinig verrassends, onvoldoende efficiëntie en scherpte, het is een pijnlijke vaststelling van een speler die de potentie heeft een match open te breken en beslissend te zijn. Zijn verhoopt rendement is thans zo goed als nihil waardoor men zich luidop mag afvragen of een vele malen minder getalenteerde speler ‘als invaller’ misschien wel nuttiger diensten kan bewijzen voor de ploeg.
Verder bracht speeldag 8 de bevestiging dat, en dat heeft Dirk Geeraerd goed gezien, de top breder is geworden en dat de zogenaamde “kleinere ploegen” hun staart beginnen te roeren. De winst van Woluwe in Aalst en die van Roeselare bij Wezet, zal bij de respectievelijke thuisploegen behoorlijk hard zijn aangekomen. Dat Eupen en Oostende tot een puntendeling kwamen, is voor mij niet eens zo’n grote verrassing. De Oostkantonners waren op de Freethiel ontegensprekelijk technisch de betere ploeg, maar stonden desondanks enkele kansen toe waarmee een scherp WB meer had gedaan. Wel knap van de kustboys dat puntje meenemen uit Eupen. Antwerp lijkt los te zijn na 2-0 winst tegen Tienen en in Charleroi spreekt men alleen nog over Daerden als het over de uitbetalingsmodaliteiten gaat. De 4-2 winst tegen Brussels, kostte wel de kop van trainer Michel De Wolf. Dender nam vlot afstand van Tubeke. De Waals-Brabanders lijken af te stevenen op een moeizaam seizoen. Wetteren zakt na een pijnlijke 0-3 dieper weg in het moeras, terwijl juist Heist over zijn moeilijkste periode heen lijkt. Sint-Niklaas leed een jammere nederlaag tegen Boussu Dour. Zouden er wederom geen supporters zijn meegekomen uit de Borinage ?

PVW.