StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TOPPER TEGEN ANTWERP REDDEN.

Vergelijkbare situatie met match op Lommel.
Zondagnamiddag krijgt WB een nieuwe kans om zijn lichtelijk geschonde blazoen na de nederlagen tegen Eupen en Lommel, weer wat op te poetsen. In Visé staan de jongens van Dirk Geeraerd voor een vergelijkbare situatie als die van afgelopen zaterdag in Noord-Limburg. Verliezen in het Luikse, zou Wezet naast WB in de rangschikking brengen, maar voorlopig is er geen aanleiding om dit negatief scenario te prediken. De 1 op 9 staat natuurlijk in schril kontrast met de 15 op 15 van de competitiestart, maar het was toen niet zoveel beter dan nu, of nu niet zoveel slechter dan toen. Enige verschil : als er gewonnen wordt, vallen de gebreken minder op of blijven ze althans minder hangen in onze gedachten. De wedstrijden in Aalst en Lommel verdienden op basis van het vertoonde spel, meer punten op te leveren zodat het kloofje met Eupen minstens de helft kleiner was geweest en dus amper gezeur over een twijfelachtige ingreep van de trainer of het plaatsen van vraagtekens bij de spitsen.

Het is toch onvoorstelbaar hoe snel sommige supporters bij de eerste de beste tegenvallende resultaten, alles en iedereen in vraag stellen. Om het hier maar even bij Onana en Didier te houden. Men kan er uiteraard niet naast kijken dat Hervé en Sébastien momenteel de frisheid van de competitiestart ontberen. Maar zelden zal in het voetbal zo gemakkelijk een verklaring te vinden zijn voor hun minder presteren. Nog voor de eerste bal in competitieverband was getrapt, liet Dirk Geeraerd zich openlijk ontvallen dat Hervé 2 jaar niet op een veld had gestaan en Sébastien fysiek “nog” niet in orde was. Wat deze laatste betreft, logisch, want amper een kleine 2 weken voor de eerste speeldag toegekomen op de Freethiel en daarvoor bij Turnhout wellicht amper met de voorbereiding gestart. Zowel Onana als Didier verschenen op het eerste zicht vrij fris aan de start, deden waarvoor ze waren aangetrokken (scoren in het geval van de ene en aanbrengen in het geval van de andere) en mochten daardoor van de trainer blijven staan. Nu zitten ze onmiskenbaar even door hun beste krachten heen, maar beiden hebben intussen toch al bewezen nog steeds een neus voor goals te hebben en in het geval van Didier, te wegen op een verdediging. Of in afwachting van de terugkeer van Snelders de trainer al eens had kunnen experimenteren met bv. Kielo-lezi of Verhoeven vanaf het begin aan de aftrap te brengen, is een andere kwestie. We kunnen Geeraerd alvast niet verwijten met Onana en Didier te weinig geduld hebben gehad of onvoldoende vertrouwen geschonken.

Maar we zouden gaan voorbeschouwen over Wezet-WB en dus moeten we bij de les blijven.
Zou er voor het eerst dit seizoen een beetje druk op de ketel staan ? Zijn spelers zo kwetsbaar dat de boost van 15 op 15 al wordt uitgewist na een 1 op 9 ? Dit soort vragen maakt de confrontatie van zondag, bijzonder interessant. Op financieel vlak is de wedstrijd op zondag 23 oktober tegen Antwerp al gered, maar tegen de Great Old kunnen starten met een sportieve opkikker uit Visé in de benen, zou prettig zijn. Overigens, hoe zou Wezet het onverwachtse verlies thuis tegen Roeselare, hebben verwerkt ? Is het nog wat aangeslagen, of wil het revanche nemen tegen Waasland-Beveren, het zijn vragen die ongetwijfeld ook spelen bij de Indonesische investeerders van Wezet. De walen hebben een uitstekende ploeg die nabij de subtop kan finishen en titelkandidaten een hak zetten, maar of ze al voldoende gewapend zijn om voor de hoogste onderscheiding mee te strijden, durf ik persoonlijk betwijfelen. Verliezen in Visé is dus mogelijk, maar zou na die 1 op 9 ongelegen komen.

Patrick Van Wesemael.