StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verschijnt Vincenzo Verhoeven voor het eerst aan de aftrap dit seizoen ?
De 24-jarige Vincenzo Verhoeven die inmiddels aan zijn zevende seizoen als profvoetballer bezig is (enkele jaren daarvan deeltijds prof), maakte het tot nu toe nooit mee dat hij na 8 wedstrijden nog steeds niet aan de aftrap van een match mocht beginnen bij een andere werkgever. Een totaal nieuwe situatie voor hem, maar misschien komt daar dit weekend wel verandering in. Vince moet vanavond alleszins niet opdagen voor de wedstrijd van de beloften tegen Wezet en dat laat vermoeden dat hij zondagnamiddag ofwel op de bank vertrekt, ofwel mag starten. Afvallen kan ook nog natuurlijk , maar aan dat doemscenario wil de sympathieke Kielse rat voorlopig niet denken. Er staan echter twee matchen voor de deur waarvoor trainer Dirk Geeraerd niet de minste moeite zal moeten doen om Verhoeven te motiveren. Zondagnamiddag wordt een bezoek gebracht aan zijn werkgever van vorig seizoen Visé. Daar vertrokken volgens Vince heel wat jongens waaronder de gebroeders Legros. Van Guilaume Legros die ondertussen naar het rijke Spimont in vierde klasse is vertrokken, zegt Verhoeven dat het de beste spits is met wie hij heeft samengespeeld. De week daarna staat de confrontatie met de Great Old op het programma en dat zijn wedstrijden waar men als Antwerpenaar nooit genoeg van krijgt. In de omgang kan Verhoeven misschien overkomen als niet ernstig, speels en levenslustig, maar een korte persoonlijke kennismaking, geeft al meteen een ander beeld van hem te zien. Realistisch en relativerend waardoor het levenslustige mag worden teruggeschroefd tot positief ingesteld. Van nieuwe spelers die in oktober nog wachten op hun eerste kans in het fanion, verwacht men opmerkingen op de technische staf en medespelers en de entourage in het algemeen, maar niets daarvan bij Verhoeven.
Hij is zelfs graag in Beveren, maar vindt het wel jammer dat het Freethielpubliek nog niet heeft kunnen kennis maken met de Verhoeven die weet waar het doel staat. Met Hamme in tweede klasse scoorde hij 17 goals (15 in de reguliere competitie en 2 in de eindronde voor het behoud). Dat behoud werd niet veilig gesteld, maar in derde klasse vond Vincenzo toch ook 13 keer de weg naar de netten waardoor toenmalig Wezet-trainer José Riga hem per se naar Luik wou halen. Verhoeven die een paar jaar geleden zijn boezemvriend François Sterchele zag ontvallen, is dus niet rancuneus ten opzichte van Waasland-Beveren, maar wil als hij de komende weken geen speelgelegenheid meer krijgt, aan de winterstop zichzelf evalueren en zien of het zinvol is om zijn verblijf op de Freethiel, hetzij verder te zetten, hetzij andere oorden op te zoeken.
Tot slot meegeven dat er nog altijd plaatsen zijn op de bus die zondag vanuit Bornem naar Visé vertrekt. De prijs om mee te rijden bedraagt 5 Euro en de bus vertrekt stipt om 12.15 uur aan Café Den Belly’s op de Sint-Amandsesteenweg 174 te Bornem. Alsnog interesse?
Dit is het GSM-nummer van Ronny Vanderbiesen : 0475-81.07.27.

* Beloften beten ook tegen Lommel in het zand.
Afgelopen zaterdag waren ook de WB-beloften aan hun achtste speeldag toe en die leverde een nieuwe nederlaag op. Op Puyenbeke was Lommel United met 1-3 te sterk. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong, maar binnen het kwartier bracht Verhoeven met een afstandstrap de bordjes in evenwicht, tevens de ruststand.
In de tweede helft voetbalde WB een aantal goeie kansen bij mekaar, maar het waren de Noord-Limburgers die weer afstand namen. Verhoeven zag een prima kopbal nog gestuit door de Lommelse portier waardoor het niet 2-2, maar even later 1-3 werd.

* Voetbal toch ook een beetje een vrouwenaangelegenheid.
Begin deze week werd Regi Van Acker bedankt bij de buren van SK Sint-Niklaas.
Kan gebeuren, maar volgens een goed geïnformeerde bron, zou het hier om een dispuut gaan tussen de vrouw van voorzitter Van Lijsebetten en de echtgenote van trainer Van Acker. Agnes is, net als haar man Guido, ontzettend begaan met het lot van SKSN en vanuit dat oogpunt vallen er misschien na een slechte of verloren wedstrijd wel eens woorden waarvan men achteraf spijt krijgt. En vrouwen zijn op dat vlak soms “nog” vuriger dan mannen. Beste Guido, toch maar de rede van ontslag op de C4 van Regi wat milder maken.

PVW.