StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg SLECHTSTE WEDSTRIJD TOT NU TOE.

Zondagnamiddag is WB er in Wezet niet in geslaagd de negatieve spiraal van de voorbije weken, om te buigen. Op het knusse terrein (maar dat had alles te maken met de uitzonderlijk zonnige omstandigheden voor een zondagnamiddag in oktober, heeft WB op geen moment de indruk kunnen wekken voor de 3 punten te gaan en zijn tweede plaats in de rangschikking te verstevigen.

De defensie van Wezet is wellicht dit seizoen zo weinig op de proef gesteld als gisteren tegen Waasland-Beveren. Nadat de thuisploeg in de negende minuut op voorsprong was gekomen, deed het al meteen de deur op slot door technisch knap, maar risicoloos het balletje rond te spelen, mateloos tijd te winnen en te gokken op een beslissende rake counter. De 1-0 was tot stand gekomen nadat de bijzonder vaardige nr 15 van Visé een viertal zonnekloppers van WB in de wind mocht zetten en de van het doelkader terugkerende bal door Prandelli werd binnen gekopt. Even daarvoor had hetzelfde doelkader al eens redding gebracht voor Clepkens en co.
Dirk Geeraerd kon het, net als de 300 meegereisde supporters, niet langer aanzien en verving aan de rust Paulussen en Van Damme door Rowell en de debuterende Vincenzo Verhoeven. Maar ondanks de goeie bedoelingen van o.a. Verhoeven, bleef het vertoon ondermaats slecht voor een ploeg die de ambitie heeft om een vooraanstaande rol te vertolken in het kampioenschap. Te veel spelers halen niet meer hun niveau van de competitiestart en ondanks de ruime kern, blijven zij het vertrouwen genieten van de trainer en daar valt altijd wat voor te zeggen in positieve zin, maar moet vervelend zijn voor jongens die fit zijn en vol ongeduld zitten te popelen op de bank of daar niet eens geraken. Sarki, Bou-Sfia, De Silva, Tamsin, Van Minnebruggen, Kielo-Lezi, het zijn toch gasten die, ofwel reeds hebben bewezen een meerwaarde te kunnen brengen, ofwel nog wachten op een eerlijke en wat langer durende kans. Dit soort bedenkingen horen natuurlijk thuis in een periode dat het vierkant draait en verliezen even gemakkelijk gebeurt als winnen in het begin van het seizoen. Voetbal is echter complexer dan op zo’n moment alle heil te verwachten van de spelers die “niet” tussen de lijnen staan, maar anderzijds stelt de clubleiding bewust een wat ruimere kern samen om op dit soort situaties te anticiperen.
Er zal deze week ongetwijfeld een hartig woordje worden gepraat in het bureau van de coach.
PVW.