StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Freethiel loopt zondag vol.
Het wordt zondag een kwestie van tijdig aanwezig zijn voor de ietwat gedevalueerde topper tegen ’s lands oudste club. Er zal wel een beetje ontgoocheling geweest zijn op de Bosuil zaterdag na de puntendeling met Oostende, maar de Great Old staat netjes op een gedeelde tweede plaats en die positie doet bij de Antwerpsupporters de hoop op het aanbreken van betere tijden, fel opleven.
Thuisploeg Waasland-Beveren zit na het troosteloos 1-0 verlies bij Wezet, onmiskenbaar in een dipje, maar telt vreemd genoeg amper één puntje achterstand op Rood-Wit.
Het verschil zit hem natuurlijk in het feit dat Antwerp bezig is aan een inhaalrace, terwijl de mannen van Dirk Geeraerd de laatste weken zijn teruggevallen van een gedeelde eerste plaats naar een huidige vijfde. De beide supporterskernen hebben alvast het afgelopen weekend niet afgewacht om op jacht te gaan naar een ticket. De toegangskaartjes gingen als zoete broodjes de deur uit en het aantal footlunches verspreid over het Themacafé en het businessrestaurant, is indrukwekkend, zeg maar capaciteit volledig opgebruikt.
Het zou dus best kunnen dat WB afstevent op de beste recette sinds de bouw van de nieuwe tribune en dan spreken we waarschijnlijk over een 8000 toeschouwers.
Dip of geen dip, het zijn toch wel bangelijke cijfers, want voor de mooie affiche tussen Lokeren en Landskampioen KRC Genk, kwamen zaterdag in de vooravond net geen 5000 fans opdagen. Aan de spelers om hun dankbaarheid zondagnamiddag te tonen door middel van een glansprestatie tegen Antwerp. Overigens : we zijn er ons van bewust dat Antwerp een zeer groot aandeel heeft in deze uitblinkende cijfers.

* YB SK Beveren verliest in Meerdonk.
Ik had de verplaatsing naar Meerdonk een weekje te vroeg aangekondigd, maar zondagnamiddag maakte YB Beveren de verplaatsing naar medetitelkandidaat Meerdonk. De eindstand laat alvast een boeiende wedstrijd vermoeden, want de thuisploeg won met 2-1. Meerdonk totaliseert nu 16 punten dat zijn er 3 minder dan Hamme-Zogge. SK Beveren staat met 7 punten op een negende plaats.

PVW.