StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal OP ZOEK NAAR REVANCHE TEGEN ANTWERP.

Zondag dipje naar de vergeethoek spelen.
Het seizoen van Waasland-Beveren tot nu toe, is perfect in 2 blokken in te delen.
Een eerste blok waarin alles lukte met een onwaarschijnlijke 15 op 15 als verbluffend resultaat en een tweede waarin enkel nog op Aalst goed werd gevoetbald, maar daarna 3 verliespartijen werden opgetekend. De balans van die 0 op 9 hoefde niet zo negatief uit te vallen indien de voorwaartsen nog even scherp stonden als in de beginfase van het kampioenschap, maar het niveau dat in die wedstrijden werd gehaald, was te bescheiden en ruim onvoldoende om de komende partijen met vertrouwen tegemoet te zien. In dat opzicht is de kraker tegen Antwerp misschien wel de ideale affiche om het tij te keren. Een vol huis met heel veel supporters in het bezoekende vak en 2 ploegen die een prima eindklassement en deelname aan de eindronde, nastreven. Omdat dit de laatste wedstrijd is van het eerste periodekampioenschap dat vorige week reeds door Eupen werd binnengehaald, zullen de beide teams de wedstrijd vooral zien als een lekkere opwarmer voor wat komen gaat, maar kan de winnaar van zondag sowieso gouden zaken doen in de rangschikking.

Ondermaats en slecht, zo kan de wedstrijd van afgelopen zondag in Visé, nog het best worden omschreven. Het zal niet de bedoeling geweest zijn van de spelers om het zo te laten overkomen, maar het leek allemaal lusteloos alsof de laatste, weliswaar deugddoende zonnestralen, een bedwelmende invloed hadden op de spelers. Waar de supporters hun moeilijkste momenten tijdens de wedstrijd kennen, komt dat moment er voor de trainer aan meteen na het laatste fluitsignaal wanneer zijn jongens de kleedkamer betreden en hij wellicht meer zin heeft iedereen de huid vol te schelden, dan de povere vertoning af te doen als “volgende keer beter mannen”. Dirk Geeraerd vroeg de rangen te sluiten voor de buitenwereld en in alle rust en sereniteit naar de match van zondag toe te werken. Behalve op het secretariaat dat ongekende hoogdagen beleefde, bleef het inderdaad stil op en rond de troepen van het duo Geeraerd-Penneman, maar zal er binnenskamer vast een hartig woordje zijn gepraat over de dingen die zonder twijfel beter kunnen/moeten. Nu ja, verliezen in Lommel en Wezet, het kan ook een prima spelend WB overkomen (onze komende tegenstander Antwerp verloor niet eens zo lang geleden zijn enige uitwedstrijd met dezelfde 1-0 score in Visé), maar het pijnlijke zat hem hoofdzakelijk in een ogenschijnlijk gebrek aan strijdlust. Op Didier en de ingevallen Verhoeven na, maakte de hele ploeg een te tamme indruk, overtuigd alsof het vanwege de kwaliteiten die de buitenwereld de ploeg toedicht, wel vanzelf in orde zou komen en dat is nu precies waar Dirk Geeraerd nog voor de eerste baltoets had gewaarschuwd. Kwalitatief is de huidige spelersgroep er op vooruitgegaan ten opzichte van vorig seizoen, maar dat is allerminst een garantie voor een hoger spelniveau of beter klassement. Een nieuwe overwinning, dat is wat deze groep ontbeert om zichzelf terug te lanceren en het tij te keren, zeg maar uit een dalletje kruipen.

Bij de bezoekers uit Antwerp valt het mij op dat zij een indrukwekkend palmares buitenshuis kunnen voorleggen. De 9 op 12 (enige nederlaag dus in Visé), kan geen toeval zijn en wijst op een uitstekende organisatie op verplaatsing. Lommel-Antwerp 0-1, Tubeke-Antwerp 0-1 en Roeselare-Antwerp 0-3, dat zijn resultaten die mogen gezien worden. Kortom, in 4 uitwedstrijden incasseerde The Great Old slechts één doelpunt en dat moet Dirk Geeraerd zorgen baren. Trouwens, niet vergeten dat de Antwerp-coach Bart De Roover in een vorig leven keurig werk presteerde als trainer van RS Waasland wat hem een mooie, weliswaar korte job, opleverde bij Zulte-Waregem. Met Kevin Oris heeft Antwerp trouwens nog een ex-Waaslander in zijn rangen. De begeerde aanvaller werd in het tussenseizoen zelfs even gelinkt aan de fusieclub, maar dat was misschien niet meer dan een tactisch manoeuvre van de manager.
Op de vertrouwde Bosuil kan Antwerp voorlopig iets minder gemakkelijk afstand nemen van zijn concurrenten. De 7 op 15 is niet slecht, maar zal beter moeten als de Rood-Witten, met kans op succes, het vuur aan de schenen van o.a. Eupen, willen leggen.

Beginnen deed ik met het seizoen van WB in 2 blokken te verdelen en die vergelijking naar onze volgende tegenstander doortrekkende, levert eveneens een interessant gegeven op.
Het stamnummer 1 startte met een blokje van 3 op 9, maar zit thans aan een tweede blok van 14 op 18 uit zijn 6 laatste ontmoetingen. Na Eupen dus DE ploeg in vorm waardoor de theorie een behoorlijk voordeel aan de bezoekers uit Deurne toekent, maar laat dat nu precies het fantastische aan voetbal zijn. De op papier ongelijke strijd tegen een ploeg met 1 op 12, zou zomaar plots op winst voor de underdog kunnen uitdraaien.
En nu al is er een winnaar (zelfs een grote) voor zondag gekend, nl. de kassier. Rekeninghoudende met wat de veiligheidsvoorschriften opleggen, is de Freethiel uitverkocht en wie had zoiets bij de opstart van de fusieclub een jaar geleden, durven voorspellen.
Met dank ook aan Antwerp, want als die club nog maar een beetje draait, is het een tegenstander die elke eersteklasser met open armen wil ontvangen. De wenkbrauwen fronsen hoeft in dit geval niet, want politiebevindingen leren ons dat het in het verleden zelden tot ernstige botsingen is gekomen tussen de fans van Beveren en Antwerp.
Maar we hopen dat het zondag niet bij die ene winnaar blijft natuurlijk !

Patrick Van Wesemael.