StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vader Dirk Poppe overleden.
Begin deze week overleed op 78-jarige leeftijd de vader van WB-manager Dirk Poppe.
Ik hou er aan langs deze weg de betrokken families veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van hun verdriet.

* Stadionpoorten zondag een half uurtje vroeger open.
Nog 2 keer slapen en dan barst de Freethiel eindelijk weer eens uit zijn voegen.
Zondag 23 oktober naar aanleiding van de streekderby tussen WB en Antwerp, wordt het op de koppen lopen in de omgeving van het Stadionplein en de Meerminendam.
Gewoonlijk gaan de poorten van het stadion een uur voor de aftrap ope (19 uur voor een zaterdagavondmatch, 14 uur voor een zondagnamiddagwedstrijd), maar omwille van de enorme toeloop die zondag wordt verwacht, gaan de stadionpoorten een half uur vroeger open. Vanaf 13.30 uur kunnen supporters dus terecht in hun vertrouwde Themacafé.
Bedoeling van deze maatregel is de drukte wat te spreiden en dat mag een verstandige beslissing worden genoemd.

* Beloften verliezen opnieuw.
Afgelopen weekend zijn de beloften van Bart Leemans, tegen een kurkdroge 0-3 aangelopen.
Het lijkt een afgezaagd liedje te worden, maar de ploeg worstelt met het levensgrote probleem voortdurend in balbezit te zijn, echter de drang naar voor komt er onvoldoende uit en de kansen worden gemist. Tot aan de zestien loopt alles naar wens, maar vanaf daar is het meestal einde verhaal. Tegen Visé vorig weekend begon de partij met rampspoed, want in de opwarming overstrekte keeper Sam Vermeylen zijn knie en omdat er geen reservedoelman beschikbaar was, moest een veldspeler tussen de palen. Die werd al vroeg een eerste keer gepasseerd door de bezoekers uit Visé. Na een dik half uur voetballen, arriveerde de opgebelde doelman, maar die werd al snel koud gepakt zodat de ruststand 0-2 was. WB domineerde zo goed als volledig de tweede helft, maar zowel het overwicht als de kansen, werden uitgedrukt in doelpunten. Het was integendeel Wezet dat op een schaarse counter de 0-3 eindstand verzilverde.

* Greg Van Avermaet in tribune tijdens WB-Atnwerp.
Het zou wel eens leuk zijn een lijstje in handen te krijgen van BV’s die zondagnamiddag op de tribune zitten tijdens WB-Antwerp. Van wie ik het zeker weet is Jacky Boonen en Greg Van Avermaet. Boonen (zijn voornaam had zomaar Tom kunnen zijn), is niet meer actief in het voetbalwereldje, maar zijn zoons hebben de fakkel van vader Jacky overgenomen en proberen bij KRC Genk het mooie weer te maken. Greg lijkt mij evenmin nog actief in de voetbalsport, maar des te meer in het wielerwereldje. Hij heeft wederom een schitterend jaar achter de rug dat hij onlangs bekroonde met winst in Parijs-Tours en een ereplaats in de Ronde van Lombardije.
Tof dat ze hun ouwe liefde nog eens komen opzoeken.
Tegen Eupen liep ik ook al Paul Lambrichts tegen het lijf.

PVW.