Venijn zit in de staart.
De Freethiel zat niet afgeladen vol, maar herbergde sinds de bouw van de nieuwe tribune nooit zoveel supporters waaronder natuurlijk veel van RAFC. De wedstrijd zelf loste te zelden de hoge verwachtingen in, maar kende voor Waasland-Beveren met de 90ste minuut in zicht, wel een happy end toen op aanwijzen van de grensrechter een door weinigen opgemerkte trekfout op de ingevallen Jo Van Damme, met een penalty werd bestraft. De thuissupporters hielden gespannen hun adem in wanneer ze zagen dat Kielo-Lezi de klus zou klaren, maar de onvoorspelbare Jean-Paul hield het hoofd koel en bezorgde zijn ploeg een ontzettend belangrijke overwinning met het oog op de start van het tweede periodekampioenschap.

Dirk Geeraerd had zijn elftal na de ontgoochelende 1-0 nederlaag in Visé, behoorlijk vertimmerd. Da Silva zat niet eens bij de 15, terwijl Didier, Van Damme en De Silva de bank mochten verwarmen, maar dat was bij een aangename 13 graden, gelukkig geen lastige job. Kielo-Lezi en Doumbia kregen het licht op groen om aan de wedstrijd te beginnen en dat deden ze samen met hun ploegmaats, beter dan de bezoekers uit Antwerpen. WB had een kleine 25 minuten speloverwicht, ook enkele kansen, maar was soms ook te slordig in de opbouw. Midden de eerste helft verloor het hierdoor zijn greep op de wedstrijd waardoor Rood-Wit zonder echt gevaarlijke kansen te creëren, gemakkelijk zijn voet naast die van de thuisploeg kon zetten. Logische 0-0 ruststand en supporters die min of meer wat op hun voetbalhonger bleven zitten en dus maar een pint gingen drinken.

De tweede helft verliep aanvankelijk zoals de eerste met een iets vinniger WB, maar het spel golfde beter op en neer. Oris had beter kunnen doen met een kopbal en uitblinker Ionescu vond de paal op weg naar de 0-1. Aan de overkant trapte ook Doumbia tegen het doelkader.
Het laatste kwartier zakte de wedstrijd opnieuw weg en toen iedereen zich had verzoend met een wat teleurstellende 0-0, gebeurde het onverwachtse. De ingevallen Van Damme werd foutief opgehouden en op aanwijzen van de lijnrechter, wees scheidsrechter Virant naar de stip. In het daaropvolgende tumult, bleef Kielo-Lezi voldoende kalm om zijn ploeg naar een licht gevleide overwinning te schieten.

De wedstrijd zal zeker niet in aanmerking komen voor een schoonheidsprijs, maar dat zijn de supporters volgende week al vergeten en gezien de voorafgaande 1 op 12, was deze driepunter een must. De spelersgroep knoopt opnieuw aan met winst en dat zal deugd doen, want om een onverklaarbare oorzaak, leek dat van de ene op de andere week niet meer te kunnen.
Of het lek nu helemaal boven is, moeten we afwachten, maar we doen terug mee en wat fijn is, het belooft bijzonder spannend te worden in tweede klasse nu ook Charleroi er weer staat, Oostende sterk op dreef is en Eupen voorlopig wel blijft winnen, maar niet op een onaantastbare wijze. We zullen dus alle zeilen moeten bijzetten om het beoogde plaatsje in de eindronde veilig te stellen, hetzij via een periodetitel, hetzij via het eindklassement, maar dat zijn vooruitzichten die een ambitieuze groep scherp houdt.
Tot slot nog iets over Doumbia en Kielo-Lezi die, de bekermatch in StVV niet meegerekend, voor het eerst dit seizoen aan de aftrap van een competitiematch verschenen. Ze vielen alleszins niet tegen, trokken behoorlijk hun streng, maar vooral Jean-Paul zou iets vaker oog voor zijn medemaats moeten hebben zodat het rendement van zijn inspanningen een heel stuk wordt opgetrokken. Waarschijnlijk is hij momenteel te fel bezig om zichzelf te bewijzen/tonen, want we vergeten het soms, een goeie Kielo-Lezi is regelmatig verantwoordelijk voor- een assist.