StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Spencer Verbiest uitstekend pronostieker.
In het clubblad van afgelopen weekend en op de website van Geel-Blauw Den Belly’s, had ik een interview met Spencer Verbiest. Dom van mij, maar ik vergat zijn pronostiek te vermelden en die luidde 1-0. Proficiat Spencer ! Onze lokaalhoudster Sonia heeft er een te duchten concurrent bij.

* Doelpuntenkermis bij YB Beveren.
Zaterdagavond heeft YB Beveren voor het eerst een thuisnederlaag geleden. In Nieuwkerken werd met 3-4 verloren van Rupelmonde. Leuk was dat Joachim Van Damme de aftrap kwam geven. De topper tussen Tielrode en leider Hamme-Zogge eindigde op 3-1 waardoor het bovenin bijzonder spannend wordt. Hamme-Zogge heeft nog slechts één puntje voorsprong op Tielrode. YB Beveren is nog eens toe aan een overwinning om zijn dankbaar publiek te belonen. Misschien volgend weekend als het op bezoek gaat in Bazel.

* Mooi eerbetoon voor overleden vader van manager Poppe.
Zaterdag werd de vader van manager Dirk Poppe in Waasmunster begraven. De kerkdienst werd bijgewoond door de voltallige spelerskern van Waasland-Beveren die vanop de Freethiel met de bus naar Waasmunster was gereden. De minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd tussen WB en Antwerp zondagnamiddag, werd helaas verstoord door zingende supporters van Antwerp en daardoor ingekort tot amper een halve minuut. Weinig respectvol en dus totaal af te keuren.

* Mariekerke wint in Sint-Gillis-Waas.
Nieuwkomer Mariekerke in vierde klasse B, begint zo stilaan zijn draai te vinden. Zondag wonnen de Klein-Brabanders toch wel verrassend met 0-1 bij het St.-Gillis-Waas van trainer Carl De Wilde en spits Pieter Vervaet. Maar er zitten nog een pak meer oud gedienden van KSK Beveren bij St.-Gillis. Als spelers vinden we er Jordy Van Cauteren, Willem Massoels, Joffrey Van Der Doodt, Thomas Suy en Yves Kabwe terug. De technische staf is eveneens KSK Beveren getint met Carl DE Wilde als sportieve baas, Reggy De Wilde als T2, Philip Deckers als keeperstrainer en Marc Hoste als looptechnisch verantwoordelijke. In het tussenseizoen waren er gesprekken met Sidy Ceesay en Bram De Bruyn, maar om uiteenlopende redenen gingen die transfers niet door. In dezelfde reeks is het Berchem van Bart Selleslags vast van plan een rol van betekenis te gaan spelen. Berchem zette Ukkel met 3-1 opzij en deelt nu de eerste plaats samen met Dilbeek. Volgend weekend speelt Bart een thuiswedstrijd, want dan komt zijn Berchem naar Mariekerke. Uit goede bron vernam ik dat de Berchemspelers met de boot naar Klein-Brabant komen en da’s een knap ludiek initiatief. Mocht Berchem promoveren en in de reeks van Woluwe-Zaventem worden ingedeeld, gaan jullie dan per vliegtuig vanuit Deurne naar Zaventem Bart ? Ons KSV Bornem blijft het bijzonder goed doen. Tegen Patro Maasmechelen werd eerst een 2-0 voorsprong opgebouwd, vervolgens kwam Bornem 2-3 achter, maar in de slotfase werd alsnog met 4-3 gewonnen. Resultaat is een fraaie derde plaats in de rangschikking op amper 3 puntjes van de nieuwe leider Dessel Sport dat de topper tegen Bocholt winnend afsloot.

PVW.