StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rechtzetting berichtje over Berchem van gisteren in de Freethielsprokkels.
Dinsdag maakte ik in de Freethielsprokkels melding van een boottocht die de Berchemspelers zondag zouden maken naar Klein-Brabant voor de competitiewedstrijd tegen Mariekerke. Het idee blijft ludiek en voor kopiëren vatbaar, maar het zijn niet de spelers van Berchem, wel in totaal een 90tal supporters en bestuursleden die via de Schelde naar Mariekerke afvaren. Overigens, het was niet mijn bron die fout zat, maar ondergetekende die niet goed had geluisterd. Deze correctie was mogelijk door tussenkomst van mijn bron, maar ook de auteur zelf van de sportieve successen bij Berchem reageerde en da’s zowel leuk als een bewijs van interesse voor onze website. Het zou inderdaad nogal gewaagd zijn voor de spelers om voor aanvang van de match al met bestuur en supporters op de boemel te gaan. Misschien een tip voor de terugreis in geval van winst ? Laten we de Rooibewoners niet extra onder druk zetten, want als er iemand is die geen enkele moeite heeft om successen te relativeren en de rust in de tent te bewaren, dan is het zonder twijfel de coach Bart Selleslags in hoogsteigen persoon.

* Kwestie van perceptie.
Waasland-Beveren begon aan het seizoen met een schitterende 15 op 15, waarna een mindere 4 op 15 volgde, waardoor het eerste periodekampioenschap en de algemene stand in tweede klasse na 10 speeldagen, wordt afgesloten op een keurige 3de plaats in de rangschikking. Absoluut niet slecht, maar de kloof met leider Eupen dat dus al een prijs in zijn bezit heeft, wordt beter niet groter dan 7 punten. De evolutie van het kampioenschap in tweede van vorig seizoen nog fris in het hoofd, leert ons dat de strijd lang niet gestreden is, vraag dat maar eens aan de mensen van Lommel. Een voorbeeld van het positief benaderen van cijfers, hoorde ik op de persbabbel na WB-Antwerp toen onze coach Dirk Geeraerd niet sprak over 4 op 15, maar over 3 op 3 en da’s inderdaad ver van slecht. We gaan dus naar Dender voor een 6 op 6, of in de perceptie van onze trainer : een 3 op 3 in het tweede periodekampioenschap.

* Onze vorige peter komt nog af en toe in beeld.
Misschien hebben sommige supporters zich al eens afgevraagd : hoe zou het nog met Wesley Vanbelle zijn ? De Mechelaar en gewezen peter van supportersclub Den Belly’s, raakte na het verlaten van het doodzieke KSK Beveren, min of meer wat op de dool. Hij smeekte voor een contract bij derdeklasser Bornem, kreeg er eentje aangeboden en liet daarin opnemen dat mits een verbeterde aanbieding, hij elders aan de slag mocht. En managers, die gaan tot aan het gaatje en ongelooflijk maar waar, zijn manager vond onderdak bij Eindhoven in de Nederlandse Jupiler League, onze tweede klasse. De ploeg waar niet langer dan een drietal jaar geleden Marc Brys nog aan de slag was, doet het momenteel prima en in de samenvatting van afgelopen weekend op RTL7, hoorde ik zowaar de naam van Vanbelle noemen. Hij zit er dus nog altijd, doet het volgens mij zeker niet onaardig en dat gunnen we Wesley wel. In de omgang is hij niet meteen de meest sympathieke en soepele gast, maar bij KV Mechelen was hij ooit een grote belofte en dat liet hij af en toe in uitzonderlijke flitsen bewonderen op de Freethiel.

* Chris Andries aan het feest met Sportkring.
In deze rubriek volgen we met belangstelling de verrichtingen van oud-spelers en –trainers van KSK Beveren wanneer die mij bereiken uiteraard. Chris Andries volgen is op dat vlak een koud kunstje, want die duikt zowat overal op. In de voorbereiding speelde WB op Puyenbeke tegen Gent-Zeehaven en wie zat daar op de bank ? Ongelooflijk maar waar, Chris Andries. En wie volgde de ontslagen Regi Van Acker op bij Sportkring Sint-Niklaas ? Juist, Andries. Hij begon met een 1-2 nederlaag tegen Charleroi, maar dat is absoluut geen schande, maar de 2-4 van afgelopen weekend in Tienen, die mag gezien worden. Knap resultaat waardoor president Van Lijsebetten voorlopig weer wat rustiger met Agnes onder de wol kan.

PVW.