StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal PITTIG DUEL OP KOMST.

Zaterdagavond verplaatst het WB-gezelschap zich naar Denderleeuw en dat belooft wederom een confrontatie te worden met alles erop en eraan. Dender verloor zondag met zware 6-1 cijfers in Oostende en zal bijzonder gemotiveerd zijn om tegen Waasland-Beveren, revanche te nemen. Daarenboven zijn wedstrijden met op de ene bank Dirk Geeraerd en de andere Vital Borkelmans, telkens goed voor een sterk verhoogde amusementswaarde en dat zal zaterdag niet anders zijn.

Op speeldag 10 maakte WB opnieuw kennis met de zoete smaak van winst en dat (leek) alweer een poos geleden. Zo schijnbaar vanzelfsprekend de overwinningen in de eerste weken mekaar opvolgden, des te moeizamer het sinds de gemiste kans op Aalst draaide.
De overwinning op de valreep van zondag tegen Antwerp, komt als een godsgeschenk en is een ferme opsteker in het vooruitzicht van de Oost-Vlaamse derby tegen Dender. Er is tevens afgerekend met zij die van mening waren dat WB zijn overwinningen had gepakt tegen ploegen uit de onderste regionen van de rangschikking en in rechtstreekse duels met de betere ploegen veel moeite had om het verschil te maken. Zondag tegen Antwerp werd het verschil gemaakt, maar of we daar nu zoveel wijzer van geworden zijn, op die vraag krijgen we hopelijk zaterdagavond een afdoend antwoord. Tegen Antwerp is in ieder geval nog eens aangetoond dat het verschil maken, dikwijls door details wordt bepaald. En dat men als ploeg die details niet altijd zelf in handen heeft, toonde de attente lijnrechter van zondag aan. Trouwens, hoe vaak roepen supporters niet dat alleen de wedstrijdleiding een beslissende fase in het stadion over het hoofd zag. Zondag was het net andersom. Iedereen vroeg zich verwonderd af wat er precies aan de hand was en had enkel de grensrechter de bewuste fase opgemerkt. Een pluim voor deze moedige man, maar bij Antwerp is men er wellicht van overtuigd dat een zelfde tussenkomst was uitgebleven voor een vergelijkbaar vergrijp aan de overkant.

Zondag is het nut van een ruime kern voor een ploeg met ambitie, nog eens extra in de verf gezet. Na de zwakke prestatie in Visé, bracht Geeraerd met Doumbia, Kielo-Lezi en Sarki, 3 nieuwe gezichten aan de aftrap. Van Jean-Paul en Emmanuel werd zeker iets meer verwacht, maar Doumbia mag terugblikken op een nuttige wedstrijd. Eens benieuwd wie Dirk Geeraerd zaterdag in Dender laat staan, of wie er van de afvallers opnieuw zijn plaats mag innemen. Er zijn alvast geen geschorsten voor zaterdag zodat onze coach op de geblesseerde Kristof Snelders na, beroep kan doen op zijn voltallige kern.

Tegenstander Dender staat momenteel op een twaalfde plaats en incasseerde dus afgelopen weekend een pijnlijke 6-1 aan de kust. Wie echter de klassementscijfertjes van Dender doorneemt, zal merken dat die zware nederlaag eerder als een negatieve uitschieter, dan als een rode draad doorheen het seizoen van Dender, loopt. Het scoorde 13 goals en kreeg er 15 binnen, maar als we daar die 6 treffers van zondag aftrekken, is hun saldo zelfs positief.
Overigens, één overwinning van Dender volstaat om weer in de linkerkolom te belanden.
Misschien baren de financiële zorgen van de vereniging de clubleiding tegenwoordig meer zorgen dan het sportieve gebeuren. Er steken immers opnieuw geruchten de kop op als zou er een fusie tussen Dender en vierdeklasser Terioden-Welle, zit aan te komen.
Een vergelijkbare situatie met die van KSK Beveren en RS Waasland, maar met dit verschil dat de nieuwe fusieclub (als het uiteraard zover komt na afloop van dit seizoen), in het beste geval in derde klasse van start kan gaan. Terioden-Welle moet dan wel zijn leidersplaats in vierde klasse zien te prolongeren tot het einde van het seizoen.

Vorig seizoen stond deze wedstrijd bol van emoties met een pak verbale agressie tussen de beide coaches, gevechtsvoetbal van de bovenste plank, 2 goals en even zoveel rode kaarten voor de bezoekers uit het Waasland. Kielo-Lezi en Neve waren de doelpuntenmakers met dienst, Lardenoit en Neve de mannen die met rood werden bedacht. Zou de geschiedenis zich kunnen herhalen ? Tot slot deze bedenking : Dender verloor zondag in Oostende met 6-1, maar datzelfde Dender ging 14 dagen eerder in een wedstrijd waarin het met 9 eindigde, 0-0 gelijk spelen op de Bosuil. Zou dat iets zeggen over de sterkte van de kustploeg ?

Patrick Van Wesemael.